5 NOVIH TRENDOVA KOJIMA ĆETE OSVJEŽITI SVOJ DOM: Jedna dosad zanemarena prostorija promiče se u prvi plan

Dizajneri interijera predlažu ovih 5 trendova kojima ćete osvježiti svoj dom

pexels

Početak godine obično je ispunjen aktivnostima poput uklanjanja nereda, organiziranja i rješavanja dugo odgađanih projekata. Ali sada kada smo već duboko zagazili u 2023. i kada imate priliku za novi početak u domu, možda želite podići kućne projekte na višu razinu i osvježiti svoj životni prostor.

Može biti teško držati korak s trendovima i smisliti gdje početi s uređenjem pa smo proučili izvješća o trendovima i mišljenja dizajnera interijera kako bismo sastavili ovaj popis pet najboljih novih trendova u dizajnu interijera.

Od soba usmjerenih na boje do raskošnih hodnika, izbora je napretek, a sami odlučite želite li neki od ovih trendovskih koncepata dizajna interijera inkorporirati u svoj dom.

1. Miješanje starog i novog

Već smo pisali o tome kako će vintage i rabljeni namještaj imati svoj momentum u 2023., ali dizajneri i prognozeri trendova predviđaju da će mješavina starog i novog, ili vintage i modernog, biti glavni trend ove godine. Ovogodišnje izvješće Pinteresta naziva ovu ideju "Hipstoric Home", a na toj platformi vjerojatno ste imali prilike vidjeti kombinacije starinskog, često naslijeđenog, namještaja s modernim stilovima. Ne samo da je ovaj trend ekološki prihvatljiviji od kupnje potpuno novih komada, već znači i da vaš dom može izgledati posebno jedinstveno i dotjerano.

2. Boje (posebno ružičaste, crvene i narančaste)

Prošlo je vrijeme potpuno neutralnih interijera. Ove godine boja se vraća u naše domove u velikom stilu. Iako će se sve boje biti prisutnije ​​u uređenju doma, tonovi ružičaste, crvene i narančaste bit će posebno popularni. Pantoneova boja godine 2023. je Viva Magenta, pa očekujte da će se hrabri ružičasti tonovi sve više pojavljivati. Dizajneri interijera tvrde da će dominirati nježno ružičaste, ljubičaste, koraljne i boje breskve. Ako preferirate neutralne tonove ili ako vam je teško posvetiti se hrabrim bojama, razmislite o isprobavanju ovog trenda u malim dozama s nekoliko šarenih naglasaka, kao što su jastuci, deke i umjetnine.

3. Naglasak na hodnicima

Prema prognozama trendova za 2023., preuređenje trijema i hodnika bit će glavni fokus dizajna interijera. Prvi dojam je važan, a umjesto da zanemarite tu naizgled nevažnu prostoriju, začinite ga zanimljivim komadima koji pružaju uvid u vaš osobni stil i daju ton ostatku prostora.

4. Eklektika i maksimalizam

Nakon godina i godina u kojima su neutralni, minimalistički interijeri bili u glavnom fokusu, vidimo polagani pomak prema pristupu "više je više". Proteklih nekoliko godina donijelo nam je kičasti "grandmillennial" trend, a više se ne moramo bojati mješavina boja, uzoraka i tekstura u dizajnu interijera. Stručnjaci predviđaju da će se maksimalizam najviše očitovati kroz kolekcionarske predmete, jedinstvene siluete namještaja, pomno odabrane umjetnine i skulpturalne elemente.

5. Toplina zemljanih tonova

Hladni neutralni tonovi poput sive, crne i oštre bijele su out, a topli, zemljani neutralni tonovi dominirat će idućih sezona. Kao i kod već spomenutih trendova, njima se stvara prostor koji je topao, primamljiv i jedinstven za vaš osobni stil. Izuzev boja, dizajn interijera općenito će biti više prizeman. Održivost postaje sve popularnija, biljke i zelenilo su posvuda, a prirodne teksture poput nedovršenog mramora i drva ponovno su u fokusu.