Iako je veljača u posljednjim danima pokazala svoju prevrtljivu prirodu, prije zahlađenja bilo je teško ne misliti na proljeće, godišnje doba koje poziva na reinvenciju. Osim proljetnog čišćenja doma, postoje i drugi načini kojima možemo osvježiti interijer kako se zima približava kraju.

U nastavku pročitajte 7 ideja kojima možete osvježiti svoj dom na proljeće.

1. Proljetno čišćenje

Prije svega dolazi temeljito čišćenje. Raščistite svoje police i ormare jer ćete se osjećati drugačije u prostoru te podići svoju razinu kreativnosti i produktivnosti. Primjerice, stare metalne vješalice zamijenite drvenima i nabavite lijepe posude za pospremanje sitnica.

2. Uredite svoj kauč i/ili krevet

Promjena na namještaju jednostavan je način na koji možete transformirati sobu. Ako u dnevnoj sobi imate neutralnu sofu, jastucima unesite uzorke i teksture. U spavaćoj sobi stavite obični pamučni prekrivač koji možete prebaciti preko popluna. To će učiniti cijelu sobu urednijom, a preko svega možete staviti šarene jastuke.

Spavaća soba
unsplash 

3. Iskoristite zidove

Ukrašavanje zidova čini prostor ugodnijim, a uzorci su sjajan način da shvatite što volite. 

4. Unesite prirodu unutra

Ako ste dovoljno sretni da imate vrt ili pristup parku, unesite proljetne reznice i izložite ih u domu. Grane i grmlje lijepo izgledaju izloženi u posudama, osobito oni s pupoljcima, te traju dosta dugo. 

Grane u interijeru
unsplash 

5. Umjetne biljke

Danas se mogu pronaći uvjerljive verzije umjetnih biljaka pa ako imate mračni kutak ili bilo koje mjesto sa slabim svjetlom u domu, to je stvarno lijepa opcija umjesto zelenila.

6. Ugodni vanjski prostor

Ulaganje u vrtni namještaj zaista se isplatilo tijekom pandemije. Stolice ukrasite jastucima i uparite ih s posebnim stolom za svoju oazu na otvorenom.

Dvorište kuće
unsplash 

7. Dekoracije

Nikad ne podcjenjujte moć dekoracija, poput keramike, svijeća te posuda za nakit i ključeve u proljetnim bojama i uzorcima.