Tjedan nam se veoma brzo približio kraju, a već se polako pitamo kako ćemo provesti prvi vikend u veljači. Za sve one koji još uvijek nemaju isplanirane slobodne dane, odlična inspiracija je trenutno karnevalsko vrijeme.

Gradovi diljem Hrvatske spremni su za najluđe karnevalske povorke i zabave pod maskama, a ova tradicionalna manifestacija prilika je da svatko na jedan dan bude svoj omiljeni lik. Donosimo vam nekoliko inspiracija iz naših gradova, ali i nešto dalje.

Rijeka

Naravno, nije potrebno naglašavati da je najpoznatiji karneval u Hrvata onaj riječki. Iako će se glavna povorka održati 11. veljače u nedjelju, u Exportdrvu održavat će se karnevalske zabave pod nazivom Čarnival Export gdje je 27.1. nastupao Let 3, 03.02. (sada u subotu) najavljen je gost iznenađenja, 10.02. grupa Fortunali i 11.02. Koktelsi.

Riječki karneval 2024
Visitrijeka.hr 

Opatija

U nedalekoj Opatiji, u sportskoj dvorani Marino Cvetković, 2. veljače ugostit će se 15. Maškarani klapski maraton koji predstavlja popularne napjeve u klapskoj obradi, ali u posebnom karnevalskom izdanju, s duhovitim tekstovima i uvijek originalnom kostimografijom i koreografijom. Veliko finale Karnevala uvijek je jedinstvena i originalna opatijska Balinjerada, 41. po redu, koja će se održati u nedjelju, 04. veljače

Pula

U Puli karnevalska manifestacija kreće 3. veljače svečanim otvaranjem na Forumu gdje se podiže karnevalska zastava, otvarajući niz događanja kao što su karnevalske povorke, koncerti, plesni nastupi i raznolike aktivnosti za djecu i odrasle.

Karneval Pula 2024
Pulainfo.hr 

Samobor

Ovogodišnji fašnik u Samoboru donosi niz uzbudljivih događanja, a posebno će se istaknuti koncerti. Ono što čini ovaj događaj posebnim jest da je ulaz na sve koncerte slobodan. Na Trgu fašničkih velikana (Trg kralja Tomislava) ovaj vikend zabavljat će nas Petar Grašo (2.2.), Mate Bulić (3.2.) i 4 Tenora (4.2.). U Fašničkom šatoru (livada iza Kina Samobor) nastupit će Balašević Tribute Band (2.2.) i Lidija Bačić (3.2.).

Venecija 

Ako ste spremni zaputiti se nešto dalje, najljepši karneval čeka vas u Veneciji. Traje od 3. do 13. veljače, stoga ovaj vikend u subotu možete vidjeti upravo otvorenje. 

Karneval Venecija
VisitVenice.com