Volite putovanja i vrhunsku gastronomiju? Odsjedanja u neobičnim smještajima s još neobičnijim pričama? Za vas imamo odličnu vijest! Po prvi put, slavni restoran elBulli1846 otvara svoja vrata za jedinstveni boravak koji spaja umjetnost, povijest i kulinarske inovacije, a u kojem će, možda baš vas, dočekati domaćin, slavni chef Ferran Adrià, otac moderne zapadnjačke gastronomije i jedan od najutjecajnijih chefova na svijetu.

Ferran Adrià poručuje: “Misija elBulli restorana je bila pomicanje granica. Dosegli smo ono što smo smatrali granicama onoga što se može učiniti u gastronomskom doživljaju na maksimalnoj razini. Sada sam uzbuđen pomicati nove kreativne granice, dijeliti ovaj način viđenja svijeta s gostima koji ovdje odsjedaju i upoznati ih s našim najnovijim poglavljem kao elBulli1846".

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

Prostor restorana sada je muzej, a gosti koji će imati priliku besplatno boraviti i prenoćiti ovdje će uživati u dosad neviđenom pristupu ekskluzivnim dijelovima zgrade i spavati u jedinstvenom krevetu čiji je izgled inspiriran stilom i načinom posluživanja te elBullijevom poznatom sferičnom maslinom. Iskustvo je osmišljeno kako bi nadahnulo, uzbudilo i proslavilo prostor koji je služio kao kreativna lansirna platforma za kulinarske inovacije i vrhunske gastronomske ideje.

elBulli1846
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

Što boravak uključuje?

Mjesto boravka u bivšem slavnom restoranu je uvala na španjolskoj sjeveroistočnoj obali, u blizini gradića Roses u Kataloniji, a sam prostor je smješten, unutar prirodnog parka Cap de Creus, na mjestu jedinstvenog okruženja koje nudi najbolji ekosustav za proučavanje i razmišljanje, gdje se nekoć nalazio bivši restoran koji je svjedočio stvaranju kultnih jela iz 1846. godine. Boravak uključuje i druženje s Ferranom, otkrivanje detalja o elBullijevoj impresivnoj ostavštini s 3 Michelinove zvjezdice i utjecaju na svijet gastronomije.

Očekuje vas i večera u jednom od Ferranovih omiljenih restorana u primorskom gradiću Rosesu te noćenje u nekadašnjem restoranu. Gosti će jutro dočekati uz spektakularan pogled na more s terase koja gleda na osamljenu plažu Costa Brava. Nakon odjave gosti će biti počašćeni večerom u restoranu Enigma u Barceloni, u kojem ih dočekuje chef Albert Adrià, brat chefa Ferrana i jedan od najcjenjenijih chefova svijeta.

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

elBulli1846 airbnb
Marc Morera 

Kako sudjelovati?

Ova jedinstvena prilika dostupna je 16. na 17. listopad 2024. godine, a rezervacije su moguće od 17. travnja na linku.
Gosti su odgovorni za putne troškove koji uključuju dolazak do i od mjesta Roses gdje će ih dočekati prijevoz za elBulli1846. Smještaj se odnosi na dvije odrasle osobe, a za sve koji neće biti te sreće i osvojiti besplatno gostovanje na jedinstvenoj lokaciji se nudi mogućnost posjeta u elBulli1846 muzeju, od utorka do nedjelje svaki dan od 10 do 19,30 sati, u periodu od 1. svibnja do 12. listopada 2024. godine.