Za sve ljubitelje Nome, Rene Redzepija i fantastičnih projekata diljem svijeta stiže dobra vijest. Noma se u pop-up formatu vraća u Kyoto i to krajem godine. Nastavak je to izuzetno uspješnog gostovanja prošle godine.

Noma Kyoto u formatu luksuznog pop-upa je gostovala u Ace Hotelu Kyoto od 15. ožujka do 20. svibnja 2023. To gostovanje je bilo vrhunac dugogodišnjih priprema i čestih putovanja u Japan, događaj u kojem je Nomin tim opisao jelovnik kao refleksiju sezonu sakure u Kyotu, ali i činjenicu kako oni nisu japanski restoran. Noma se vraća na istu lokaciju, Ace Hotel Kyoto, gdje će od 8. listopada do 18. prosinca, kroz 10 tjedana pružiti priliku svim gostima da dožive novi spoj Nome i Japana.

Noma Kyoto 2024
Noma 

Prošlogodišnjem gostovanju prethodile su godine putovanja i istraživanja svih kutaka Japana, a za samo gostovanje u Japan se preselilo osoblje Nome, više od stotinu osoba, zajedno s obiteljima, te ovaj pop-up učinilo jednim od najispunjenijih i kreativno najistaknutijih razdoblja u povijesti ovog restorana.

Rene Redzepi Noma Kyoto 2023
Noma 

Ovaj put će se uroniti u jesensku sezonu koja predstavlja potpuno drugačiji niz okusa i sastojaka. Eksplozija crvene i zlatne boje koja definira ovu sezonu je zapanjujuća. Isto tako, sastojci su sinonim za jesen u Japanu - čuda koja rastu u šumi, prekrasni plodovi mora i raznovrsna divljač. Usko surađujući s nevjerojatnom mrežom dobavljača i obrtnika, stvorit će se nove izuzetne priče koje prelaze priče o hrani, fine diningu i slavnim chefovima.

O svojim planovima Nomin tim je obavijestio preko društvenih mreža ali i u formi newslettera:

Kyoto zove.

Prošlog proljeća, svih nas 103, zajedno s našim obiteljima, imalo je jedinstvenu priliku uroniti u kulturu koja je inspirirala noma od najranijih dana našeg restorana.

Tamo je, u jeku sezone sakure, kreativnost tekla bez napora, potaknuvši neke od naših najboljih radova dosad. Bilo je to vrijeme živahne energije i inspiracije, putovanje iz snova, vrhunac prošlog desetljeća za naš tim.

Po povratku u Kopenhagen u zraku je lebdjelo pitanje: je li to bio tek početak? Naša nova prijateljstva i veze s nevjerojatnom mrežom obrtnika, umjetnika, farmera i sakupljača hrane natjerali su nas da se zapitamo: možemo li doživjeti Kyoto u drugačijem i vrlo posebnom godišnjem dobu, poput jesenskog "koyo", kada se lišće mijenja i grad postaje platno boja?

Počeli smo planirati povratak gotovo odmah.

A sada, s oduševljenjem službeno najavljujemo nomin povratak u grad koji je postao naš dom značajan dio prošle godine. Jedva čekam ponovno otkriti gradske brežuljke na šetnjama, tražiti divlju hranu s prijateljima, uroniti u vrhunac sezone rakova i istražiti sve nove sastojke koje će ova jesen ponuditi.

Nakon našeg drugog boravka u Kyotu ove jeseni, vratit ćemo se u Kopenhagen, gdje nas očekuje još jedna oceanska sezona početkom 2025. Tada je vrijeme da uđemo u hrabro novo poglavlje za naš restoran.

Vidimo se uskoro, Kyoto - nedostajao si nam!

Noma Kyoto 2023
Noma 

Do tada "putovati" do Kyota možete i uz izvrsno izdanje, Noma in Kyoto, opsežni magazin koji priča o sve mu što su Noma i Nomin tim doživjeli u Kyotu na vrhuncu sezone sakure. Ova publikacija nudi čitateljima, kako ljubiteljima hrane tako i svim zainteresiranim za priče o Japanu, uvid u Nomina putovanja, učenja te vodič o impresivnom gradu. Više je to od priče o jelima koja su tamo nastajala, već i one o ljudima i putovanja. Noma in Kyoto sadrži elemente Nominog tima kao i prijatelja iz cijelog svijeta, uključujući pisce Adama Sachsa i Robbieja Swinnertona te glumicu Lily Collins.

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Rezervacije će biti dostupne od 7. svibnja.