Danas službeno obilježavamo prvi dan ljeta, što znači da su nam sve bliže i prvi ljetni godišnji odmori. Ako ne ostajete uživati u ljepotama Lijepe Naše, onda je sada idealan trenutak za pronalazak prvih letova.

Iako ih toliko obožavamo i na njima stvaramo prekrasne uspomene, samo planiranje putovanja ponekad može biti prilično iscrpno te oduzima mnogo vremena, pogotovo ako se radi o nešto daljim putovanjima za koja je detaljnija priprema doista potrebna.

Putovanje
Shutterstock Lisabon

Budući da živimo u vremenu gdje tehnologija može raditi gotovo sve, imamo i aplikacije koje nam mogu pomoći u cijelom procesu. Jednostavno, u njih unesete informacije kao lokaciju i trajanje putovanja, budžet, stvari na koje se želite usredotočiti na putovanju (razgledavanje, zabava, kultura, opuštanje) i dobijete plan koji za vas osmisli aplikacija s obzirom na vaše preferencije.

Budući da sada kreće sezona ljetnih putovanja, u nastavku vam donosimo nekoliko aplikacija koje će vam pomoći u njihovom planiranju.

Jeftini letovi srpanj 2024.
Shutterstock Valletta

Urbs

Riječ je o aplikaciji koja je savršena za one koji lokaciju žele istražiti poput lokalca, kao i za pješačke obilaske - pravi turistički vodič u džepu. U sebi sadrži nekoliko stotina audiozapisa koje su napisali kulturni stručnjaci s povijesnim detaljima, a nudi i preporuka mjesta za jelo, piće i kupovinu. Također, pruža detaljne informacije o javnom prijevozu.

TripIt

Ovo je možda i jedna od najpopularnijih aplikacija za putovanja jer iz vaših e-mailova može prikupiti sve informacije vezane za let i smještaj i na taj način složiti idealan plan puta i raspored razgledavanja. Svoj putokaz možete podijeliti s drugima pa je aplikacija iznimno korisnima onima koji putuju u većem društvu.

Jeftini letovi srpanj 2024.
Shutterstock Barcelona

Kayak

Ova aplikacija omogućuje pretraživanje i usporedbu letova, hotela, najma automobila, turističkih paketa... Nudi i obavijesti o promjenama cijena te omogućuje praćenje kako biste ulovili ono najpovoljnije moguće. Jedna od najvećih posebnosti ove nagrađivane aplikacije je značajka 'Trip Huddle' koja omogućuje grupama da demokratski planiraju putovanja, odnosno AI analizira preferencije svih članova grupe i predlaže destinacije koje najbolje odgovaraju zajedničkim interesima.