Kako nam se hladnije vrijeme sve više približava, i mi sve više spremamo ormar i omiljene jesenske i zimske komade.

Kada je obuća u pitanju, gotovo sa sigurnošću možemo reći da čizme zauzimaju prvo mjesto na listi omiljenih - svestrane su, chic, udobne, tople i lako ih kombiniramo. I dok već svatko od nas zna koji model čizmica prvo vadi iz ormara, drugi su im za ovo prijelazno razdoblje pronašli zamjenu.

Cipele za jesen 2023.
Instagram (@iliridakrasniqi) 

Riječ je o cipelama srednje visoke pete koje su iznimno pogodne za svakodnevno nošenje, ali dovoljno chic da ste u njima spremni i za izlazak. Već smo prije nekoliko mjeseci u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024. mogli vidjeti modele koji su sada krenuli osvajati ulice, a ovo su neki od najljepših modela koje možete izabrati.

Mule cipele

Svi znamo za veliku ljubav između Carrie Bradshaw i Manolo Blahnik cipela koje su postale sinonim za chic izdanja. Bezvremenske su, jednostavno prekrasne i teško ih se zasititi, a dobar i upečatljiv par mula podignut će i najobičniju modnu kombinaciju.

Mule za jesen 2023.
Instagram (@rosielai) 

Slingback cipele

Ne moramo napominjati da su najomiljenije slingback cipele one Chanelove čiji je original stvoren još 1957. godine. Chanel slingback cipele sinonim su klasičnog stila, luksuza i ženstvenosti, a prepoznatljive su po svojem dizajnu - 'kapici' od crne kože ili baršuna na prstima i niskoj, udobnoj potpetici. Takav su koncept preuzele i ostale modne kuće koje su stvarale cipele po uzoru na njih.

Slingback cipele za jesen 2023.
Instagram (@lindatol_) 

Salonke s debelom petom

Iako će mnogi reći da su one izašle iz mode, ne dajte se zavarati, to je klasična cipela koja je dizajnirana za sve moguće prilike. Kiša? Nema Problema. Dan u uredu? Nema problema. Odijevanje za večernje događaje? Nema problema. Zbog svoje su pete udobne za nošenje, a i dalje izgledaju sofisticirano kao njihove sestre s tankom petom. 

Cipele s debelom petom za jesen 2023.
Instagram (@lindatol_) 

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners