S dolaskom jeseni, stigli su i brojni modni i beauty trendovi koji su se ušuljali u naše živote.

Obožava se sve crveno, traper, Pumpkin Spice Latte šminka, golemi nakit, mokasinke, burgundy nokti, a i kosa ima svoje novitete. Vole se crvenkaste i narančaste nijanse (Pumpkin Spice' balayage - prekrasna mješavina smeđe, crvene, bakrene pa čak i plave. Frizeri ovu nijansu opisuju kao 'prirodni balayage zlatno-smeđih nijansi'.).

Pumpkin Spice balayage za jesen 2023.
MediaPunch/face to face / Face to Face / Profimedia 

Za ljubiteljice plave kose, postojan je 'Vanilla Chai' trend. Riječ je o pepeljasto plavoj boji s primjesama brinete i tamnim korijenom. Živahna plava boja izgleda hladnije od nijansi koje viđamo za vrijeme ljetnih mjeseci, ali stvara zadivljujući kontrast između tamnih korijena i hladnih vanilija pramenova.

Vanilla chai boja kose
Shutterstock 

Smeđokose koje ne žele previše riskirati i vjerne su svojim nijansama, ovih će mjeseci moći još dublje uroniti u svoje smeđe korijene. Kao što u modnom svijetu klasici uvijek drže svoje mjesto te se u trendove vraćaju s vremena na vrijeme, isto je i u beauty svijetu.

'Vintage brineta' koja će u nadolazećim mjesecima biti iznimno voljena boja predstavlja, kao što joj i naziv kaže, ekstremno prirodnu nijansu smeđe.

Vintage smeđa boja kose za jesen 2023.
20TH CENTURY FOX / Entertainment Pictures / Profimedia 

Kada su frizure u pitanju, TikTok je iznjedrio nekoliko trendova koji iskaču na feedu, a čini se da ćemo ih sve češće viđati i na ulicama gradova. Ovih pet je apsolutno obožavano.

1. Mašnice

Mašne su trenutno hit u modnom svijetu pa ne čudi što se koriste i u slaganju preslatkih frizura. Od većih do manjih, sve mogu poslužiti za stiliziranje, a daju poseban touch cijelom outfitu.

Mašnice na kosi za jesen 2023.
Instagram (@nnennaechem) 

2. Razdjeljak na stranu

Iako smo svi većinom naviknuti na klasičan razdjeljak na sredini glave, dajte ove jeseni priliku promjenama - već sitno pomicanje u lijevo ili desno čini veliku razliku i češće izgleda elegantnije. 

Razdjeljak na stranu za jesen 2023.
Instagram (@lilyallen) 

3. Zalizane pundže

Već neko je vrijeme ovakva frizura u trendu nošenja, ali doživjela je ponovno buđenje nakon što je Sofia Richie nedavno na TikToku objavila svoj način stiliziranja.

Zalizana pundža za jesen 2023.
Instagram (@karodall) 

4. Valoviti bob

Teško je izbjeći bob frizure kada je riječ o trendovima. Već neko vrijeme iznimno su voljene razne varijacije na temu, a upravo je ova trenutno jako popularna jer ne zahtjeva mnogo održavanja.

Valoviti bob za jesen 2023.
Instagram (@monamali_) 

5. Kestenjasti tonovi

Topli smeđi tonovi s narančastim i crvenim prizvucima apsolutni su hit za ovu jesen i nadolazeću zimu, stoga sad je pravo vrijeme za eksperimentiranja. 

Kestenjasta kosa za jesen 2023.
Instagram (@anthonyholguin)