Kao i modni trendovi, tako se i oni u svijetu ljepote neprestano mijenjaju i slobodno možemo reći da su izvori inspiracije u tom polju apsolutno nepresušni.

Već se naveliko piše o tome kakve trendove možemo očekivati u 2024. godini, a kako tvrde makeup stručnjaci, ovi će nas osvojiti u nadolazećim mjesecima.

Suptilno njegovane obrve

Trendovi obrva mijenjaju se jednako kao i trendovi u makeupu. Svi se sjećamo devedesetih i Y2K kada su se nosile tanke obrve. Zatim se pojavio trend debelih obrvi pa su veliku popularnost imale ombre obrve, sada su već neko vrijeme voljene 'laminated' obrve, a čini se da se u 2024. godini vraćamo u prirodno. Lagano oblikovane, bez jakih i oštrih linija, obrve će u nadolazećim mjesecima odisati low maintenance stilom. 

Makeup trendovi za 2024
Instagram (@gigihadid) 

Zaigrane oči

Ova godina vrti se oko očiju. Čini se da ponovno u prvi plan dolazi plavo sjenilo i trend 'Blue Beauty', stoga se pripremite na lavinu videa na društvenim mrežama uz savjete i inspiracije kako na najbolji mogući način istaknuti svoje oči plavim sjenilima i inovativnim eyelinerima. Ovi razigrani izgledi očiju odmak su od klasičnih makeupa te donose dozu hrabrosti u izrazu. 

Makeup trendovi za 2024
Instagram (@stormreid) 

Koketni obrazi

2023. godina uvela nas je u svijet istaknutih obraza, intenzivnog korištenja rumenila i velike popularnosti tekućih i kremastih rumenila dok su se godinama ranije koristili većinom samo bronzeri te je glavni naglasak bio samo na njima. Ipak, upravo rumenilo daje prirodniji i svježiji izgled, stoga se ovaj trend nastavlja i u 2024. godini. 

Sugar Plum Fairy trend za zimu 2023.
Instagram (@haileybieber) 

Prirodne trepavice

Čini se da će ove godine prvo mjesto odnijeti 'no-makeup makeup' izgled koji sa svojim prirodnim efektom ne uključuje korištenje umjetnih trepavica ili ekstenzija, već će se ponovno svi truditi uz korištenje seruma potaknuti rast trepavica kao i ulagati u dobre maskare koje će izvući maksimum.

Trendovi u makeupu za 2024
Instagram (@hoskelsa) 

Romantične mat usne

Mat ruž za usne u ovoj će se godini predstaviti na nove načine. Riječ je o svjetlijim nijansama, novim mat trendovima kao i romantičnim nijansama crvene i ružičaste. 'Blurred Matte Lip' trend postiže se dodavanjem mat ruža na središnji dio usana kojeg je onda potrebno kistićem povlačiti prema rubovima usana. Ako nemate kistić, sličan se efekt može postići i prstima.

Makeup trendovi za 2024
Instagram (@selenagomez)