Iza nas je još jedna dodjela Zlatnih globusa

Već smo zaključili da su tri stvari obilježile gala noć - film 'Oppenheimer' uz pet dobivenih kipića, muška moda koja je nadmašila žensku te Timothée Chalamet i Kylie Jenner sa svojom romansom. 

Ipak, ne smijemo zaboraviti i na beauty kutak za sve one koji su veći ljubitelji makeupa, frizura i manikura.

U mnogo se divnih prizora moglo uživati, od zalizane punđe Selene Gomez, voluminoznih valova Jennifer Lopez do ljubičastog sjenila Oprah Winfrey. Izdvojili smo neke od najupečatljivijih detalja slavnih dama koji su se isticali u masi,

Natural beauty 

Glumica Hunter Schafer utjelovila je pojmove prirodnog i minimalističkog. Uz trendi zalizanu pundžu, na licu je nosila blago sjenilo i maskaru uz dodatak rumenila na obrazima i svijetlu nijansu ruža za usne. Doista najjednostavnije moguće, a opet prekrasno i nježno.

Hunter Schafer
Xavier Collin / Avalon / Profimedia 

Duga, ravna kosa

Jennifer Lawrence je oduvijek poznata po svojoj dugačkoj kosi, a za Zlatne globuse posebno ju je istaknula jednostavnom, a efektom frizurom - razdjeljkom na stranu. Na taj je način dodatno naglasila i dijamantnu ogrlicu koju je nosila, kao i naušnice. 

Jennifer Lawrence
Collin Xavier/Image Press Agency ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Crni nokti 

Čini se da Selena Gomez vraća popularnost crnoj manikuri, a savršeno se slagala s crnim ružama koje su se kao dodaci nalazili na njezinoj haljini, ali i samom 'vatrenom' haljinom i srebrnim nakitom koji je uparila s outfitom. Makeup zagasito crvene boje i zalizana pundža savršeno su se uklopili u cijelu priču. 

Selena Gomez
Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia 

Blagi valovi 

Šljokice su in - pokazale su dame na crvenom tepihu, a Taylor Swift ih je divno uklopila s blagim i nježnim loknama, visećim srebrnim naušnicama i laganim makeupom. 

Taylor Swift
Collin Xavier/Image Press Agency ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Smokey

Smokey eyes jedna je od omiljenijih makeup tehnika za posebne prilike, a lijepa Camila Morrone uz svoje je prodorne smeđe oči koristila smeđe i crne nijanse za dodatno isticanje pogleda.

Camila Morrone
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

French manikura

Ako govorimo o klasici u uređivanju noktiju, onda svakako govorimo o french manikurama. Iako su one sinonim za jednostavnost, ovako izgleda kada Ariana Greenblatt običan french na almond obliku noktiju kombinira s mnogo nakita i jakom šminkom.

Ariana Greenblatt
John Salangsang / AFP / Profimedia 

Prava Barbie

Australska glumica Margot Robbie oduvijek je nosila titulu prirodne ljepotice, a otkako je utjelovila Barbie u istoimenom filmu, postala je sinonim za izdanje koje je prikazala na crvenom tepihu Zlatnih globusa - prirodan, ružičasti makeup, plava kosa blago nakovrčana i ružičasta haljina s dijamantima na ušima i prekrasnim osmijehom. 

Margot Robbie
Collin Xavier/Image Press Agency ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Varijacije boba 

Na dodjeli nagrada mogli smo vidjeli mnogo varijacija popularne bob frizure koja trenutno uživa veliku ljubav it djevojaka. Među njima je i Emma Stone koja nosi verziju do ramena uz ravne pramenove i blagim valom na vrhovima, tzv. 'flippy bob'.

Emma Stone
Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Mašnice 

Ove godine iznimno je popularno nošenje mašnica, barem kako kažu slavne dame Zlatnih globusa. Mnogi ih je nosilo modne kreacije upravo s dodatkom ovog slatkog detalja, a Rachel Brosnahan nosila ga je i u kosi kao dio frizure. Naravno, tu je i najhit sezona boje koja ne namjerava izaći iz trenda - cherry crvena. 

Rachel Brosnahan
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

'Rachelica'

Jennifer Aniston na dodjeli nagrada pojavila se s kultnom Rachel frizurom koju je proslavila u 'Prijateljima'. Malo manje voluminozna, ali jednake podloge, duljine do ramena i razdjeljkom na stranu. Kakav throwback!

Jennifer Aniston
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia