Znamo da se trendovi mijenjaju nevjerojatnom brzinom, a čini se kao da onima koji ih prate sve brže i brže treba doza noviteta. 

Tako je sada društvenim mrežama, ponajviše TikTokom gdje se trendovi u najvećoj količini rađaju, zavladao fashion 'Mob Wife' trend. Ukratko, riječ je o 'over-the-top' estetici, upadljivoj, naglašenoj, boldanoj koja svoju inspiraciju pronalazi u Carmeli Soprano iz kultne serije 'The Sopranos'.

Glavnu ulogu igraju žene mafijaša, glamurozne dive koje uvijek nose naočale, dugačke nokte (često crvene boje), voluminoznu frizuru, smokey sjenilo na očima, femme fatale look, naglašene usne, mnogo nakita (na veličini se ne štedi) i bunde kao must have.

Slobodno možemo reći da se trenutna estetika kosi sa svime onime što je donijela 2023., od minimalizma do jednostavnog makeupa i neupadljivih modnih kombinacija. Ipak, od cijelog clean girl stila, čini se da bismo i dalje mogli u ovoj godini zadržati sleek punđe, kao jedan od najomiljenijih segmenata.

Sleek punđa
Instagram (@rosiehw) 

Sleek punđa
Instagram (@haileybieber) 

Hailey Bieber, Rosie Huntington-Whiteley, Emily Ratajkowski, Kendall Jenner, Gigi i Bella Hadid, sve najveće it djevojke ih nose, bilo na crvenom tepihu, bilo u svakodnevnim trenucima. 

Praktična i elegantna frizura, 'Sleek Ballerina Bun', veoma je jednostavna za pravljenje s ultra smooth završetkom i dojmom kao da je mnogo više truda u nju uloženo nego što zaista jest.

Sleek punđa
Instagram (@harryjoshhair) 

Nije važno je li vam kosa u potpunosti čista jer ionako kada s njom završite ona će biti zalizana u punđi i potpuno 'nepokretna'. Neki će savjetovati i da je blago navlažite s vodom kako biste je lakše stilizirali.

Sleek punđa
Instagram (@jesushair) 

Sleek punđa
Instagram (@jesushair) 

Sleek punđa
Instagram (@justinemarjan) 

Sljedeći korak je nanošenje prilično velike količine gela za kosu nakon čega prstima prođete kroz nju kako biste ga rasprostranili. Bitno je dobro ga rasčešljati i začešljati jer sada morate vezati kosu kao da radite zalizani rep. Iako je najčešća praksa nositi razdjeljak na sredini, frizura podržava i razdjeljke na stranu za malo naglašenije glam izdanje. 

Sleek punđa
Instagram (@haileybieber) 
Sleek punđa
Instagram (@joansmalls) 

Vezanu kosu morate vrtjeti kako biste dobili punđu u obliku pužića, pričvrstite je još jednom gumicom i ukosnicama ako je potrebno i tu je za kraj još sprej za kosu za dodatnu čvrstinu. 

U samo nekoliko koraka dobijete frizuru koja, ako je napravljena kvalitetno, stoji cijelu večer, a izgleda kao da ste izašli iz salona.