Trenutno smo svi u moodu festive izgleda, od modnih izdanja, do makeupa i parfema, a na posljeku i frizura. Ipak, kada prođe blagdansko ludilo nakon najluđe noći u godini, svi se vraćamo u staru, dobro poznatu klasiku ili biramo neke nove početke kada je izgled u pitanju.

Prva na red dolazi kosa, obnavljanje vrhova, pramenova ili boje, a potencijalo i nova frizura. Iako se često bojimo velikih promjena, možemo ići na sigurnije opcije i birati klasiku koja je bezvremenska i koja, i ako nam se previše ne sviđa, neće izgledati loše.

Ovih pet stilova kada je kosa u pitanju obožavaju nositi slavne dame, a dobra su inspiracija za sve one koji žele promjene, ali ne previše ekstremne.

Bob

Vjerojatno ne postoji klasičnije od ovoga. Bob je uvijek elegantan i chic, a jedino što zahtjeva je češće šišanje vrhova zbog održavanja ravne i čiste linije frizure. Ipak, ako se odlučite za neku od varijacije boba, ni to nije uvjet kako biste imali voljenu frizuru koja nikada ne izlazi iz trenda.

Bob frizura
Instagram (@kimkardashian) 

Bob frizura
Instagram (@fearnecotton) 

Bob frizura
Instagram (@jourdandunn) 

Duga, slojevita kosa

Ravna, duga kosa uvijek izgleda mladenački, a to znaju i mnoge slavne dame koje je se nisu odrekle, a održavaju je šišanjem vrhova i slojevitim pramenovima za izgled većeg volumena.

Duga kosa
Instagram (@rosiehw) 

Duga kosa
Instagram (@emrata) 

Duga kosa
Instagram (@beyonce) 

Wavy lob

Oko ove vrste se frizure trebate manje brinuti nego kada je klasičan bob u pitanju, a savršen je za ljubiteljice dulje kose. Podržava beachy kovrče, elegantne valove pa i ravan izgled, a obožavaju ga it djevojke poput Hailey Bieber.

Lob frizura
Instagram (@haileybieber) 

Lob frizura
Instagram (@kerrywashington) 

Lob frizura
Instagram (@patidubroff) 

Pixie

Odabir za nešto hrabrije dame, ali iznimno chic i efektan. Iako nekada nešto popularniji, ne izlazi iz trenda i savršen je za one koji u 2024. godinu ulaze s velikim promjenama.

Pixie frizura
Instagram (@zoeisabellakravitz) 

Pixie frizura
Instagram (@slipintostyle) 

Pixie frizura
Instagram (@emilia_clarke) 

Ravna kosa

Jednostavno, sofisticirano i zauvijek cool. Ravna kosa, bez slojeva ili stepenastih pramenova. Najbolja je za dame s prirodno ravnom kosom i onima koje vole nositi razdjeljak na sredini. Oduzima minimalno vremena u stiliziranju, iako uvijek podržava i blage valove.

Ravna kosa
Instagram (@georgieeisdell) 

Ravna kosa
Instagram (@misstpw) 

Ravna kosa
Instagram (@patrickwilson)