U tmurnim siječanjskim danima, u kojima se i dalje navikavamo na novu godinu, nove početke i potencijalno nove obaveze, umoran izgled lica, a posebno očiju, čest je izazov za mnoge od nas. Svakako, genetska predispozicija može dodatno utjecati na pojavu podočnjaka, ali i stres (kojeg će, nadamo se, biti što manje u 2024. godini).

No kvalitetna njega kože, kao i nekoliko make up trikova mogu nam pomoći da postignemo izgled svježih i odmorenih očiju. Bez obzira na to koliko ste vješti u nanošenju šminke, ovi savjeti stručnjaka za ljepotu omogućit će vam da brzo i jednostavno postignete željeni izgled. Otkrijte sve tajne dok vas vodimo kroz pet ključnih koraka za postizanje svježeg i odmornog područja oko očiju.

Koristite korektor u boji

Kada je riječ o tamnim podočnjacima, klasični korektor često nije dovoljan - krugovi plave nijanse potencijalno će se i dalje vidjeti. Najbolje što možete učiniti da to spriječite je da nanesete korektor koji će neutralizirati boju podočnjaka, a tek onda klasični korektor približan vašem tenu.

Ljubičaste tonove uklonit će korektor boje marelice i naranče. Samo se pobrinite da područje prvo pripremite dobrom kremom za područje oko očiju - to će napraviti veliku razliku.

Kako smanjiti vidljivost podočnjaka
Shutterstock 

Pametno nanosite korektor

Profesionalni vizažisti istaknuli su kako je nanošenje korektora ispod očiju najbolje kada ne seže sve do donje linije trepavica. Umjesto toga, nanesite korektor duž najtamnijeg dijela podočnjaka te tapkajte i izblendajte prstenjakom. Nanesete li korektor preblizu rubu donjih trepavica, riskirate da vaša šminka izgleda neprirodno.

Kako smanjiti vidljivost podočnjaka
Shutterstock 

Koristite bež olovku za oči

Iako tamne olovke i sjenila mogu učiniti da umorne oči izgledaju još manje i 'spuštenije', to ne znači da uopće ne biste trebali posegnuti za olovkom. Zapravo, jedan od najvećih trikova koje vizažisti koriste kako bi probudili područje oko očiju je nanošenje bež olovke na donju liniju oka. To će stvoriti iluziju budnog i odmornog izgleda.

Kako smanjiti vidljivost podočnjaka
Shutterstock 

Začešljajte obrve

Jeste li znali da trenutno vrlo popularne začešljane obrve mogu pomoći u tome da da umorne oči izgledaju življe? Jednostavan čin četkanja obrva prema gore pomaže vizualnom podizanju područja oko očiju. Čistom četkicom i gelom za obrve iščetkajte dlačice prema gore i zagladite ih na rubovima.

Kako smanjiti vidljivost podočnjaka
Shutterstock 

Mudro nanosite highlighter

Postoji jedna posebno 'laka' tehnika nanošenja highlightera koja najviše otvara oči. Trik je u tome da nanesete malu količinu proizvoda u unutarnji kut oka i na vanjski rub obrve, odmah ispod same obrve. Reflektivna svojstva highlightera stvorit će iluziju svjetline, otvarajući oči kako bi se suprotstavili bilo kakvom nagovještaju umora.

Kako smanjiti vidljivost podočnjaka
Shutterstock 

 Izvor:Elle.rs