Nemoguće je ne primjetit popularnost modnih i beauty trendova koji vuku inspiraciju iz ranih 2000-ih i 90-ih godina. Sjećate li se frizura koje su se nosile? Devedesete su bile desetljeće značajnog kulturnog utjecaja, u kojem su i frizure ostavile neizbrisiv trag. Među trendovima u kosi koji se posebno ističu je “The Rachel”, slojevita frizura iz 90-ih, koju je proslavio lik Jennifer Aniston, Rachel Green, u omiljenoj seriji “Prijatelji”. Popularnost frizure potvrđuje i njezin viralni status na društvenim mrežama, jer tko ne voli stil koji na prvi pogled djeluje ležerno i nenametljivo, kao da ne zahtijeva pretjerani trud, a tako je efektan jer kosa ima formu i savšenu dozu volumena. Radi se o frizuri koja se postiže metodom slojevitog postepenog šišanja i oblikovanja kosa kako bi se naglasio volumen ali bez da se kosa čini naglašeno slojevitom ili tankom.

Jennifer Aniston kosa
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

Odlično se nosi na kosi srednje dužine ali i na dužim kosama, a posebno dobro se ističe i odabirom boje, pramenova i preljeva u skladu s tenom. Ideja je postići taj čarobni efekt "uokvirivanja lica" bez previše slojeva. Odlično oblikuje različite oblike lica i tipove kose, čineći ga univerzalno laskavim. Bilo da je vaša kosa ravna, valovita ili kovrčava, "The Rachel" se može prilagoditi vašem jedinstvenom stilu.

Jennifer Aniston kosa
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

Današnja moderna verzija frizure nadahnute ulogom Rachel često ima oblik šik dugog boba, poznatog kao lob, koji nudi dašak sofisticiranosti i jednostavnosti održavanja. Balayage ili svijetli pramenovi doprinose na kreiranju prirodnog tona, a to je i razlika od vremena u kojima je frizura nastala, kada je bio naglasak na kontrastima u boji kose.

Jennifer Aniston
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia 


Kako oblikovati ovu frizuru?

Ovaj tip frizure relativno je jednostavan za održavanje, jer je i količina volumena mirnija od one u devedesetima. Redovitim šišanjem vaši će slojevi izgledati svježi, dok se tekstura i volumen mogu održavati uz minimalan napor. Dobro ošišana kosa i prije nego što je stilski dovršite mora pokazivati formu koja se dorađuje feniranjem ali i proizvodima za oblikovanje. Kosu je važno oblikovati četkom i fenom, a kada je kosa suha, možete nanijeti malo ulja za kosu i raščešljati kosu prstima. Nakon toga nanesite malo spreja za učvršćivanje. To je sve!