U čemu je tajna buđenja sa savršenom frizurom? Usvojili smo sva pravila njege kože prije odlaska na spavanje, ali to nije sve, jer priprema kose za spavanje nije ništa manje važan korak u našoj dnevnoj beauty rutini. I dok svatko ima svoju savršenu tehniku očuvanja frizure i kvalitete kose mi smo za najbolje savjete posegnuli u riznicu odličnih idej – TikTok.

Idite u krevet čiste kose

Odlazak u krevet s čistom kosom ne samo da osigurava zdravlje kose, već može pomoći i zdravlju vaše kože. To je zato što se sebum i masnoća iz vaše kose mogu prenijeti na jastuk i začepiti vam pore. Pranje kose prije spavanja (i njezino sušenje) također će održati kosu laganom i neće biti opterećena ostacima proizvoda za oblikovanje.

Izbjegavajte spavanje s mokrom kosom

Pokušajte izbjeći odlazak u krevet s mokrom kosom. U kombinaciji s okretanjem po jastuku, mokra kosa često postaje lomljiva, s neurednim volumenom, što otežava oblikovanje sljedećeg dana. Ako morate ići u krevet, a kosa vam još nije potpuno suha, preporuka je da nanesete super hidratantnu masku ili regenerator za kosu prije spavanja.

Zavežite kosu

Spavanje s raspuštenom kosom čini se najprirodnijim načinom, ali zapravo može učiniti više štete nego koristi, posebno onima s dugom kosom, jer se raspuštena kosa može vrlo lako zapetljati. Kasnije raščeljavanje uzrokuje lom. Kosu možete vezati na nekoliko načina, u niski rep ili opuštenu pletenicu. One s kratkom kosom mogu spavati spuštene kose, ali je preporuka da zaštiti kosu svilenom maramom ili kapom za tuširanje.

Kosa žena njega
Unsplash / Aiony Haust 

Odlučite se za svilene ili satenske gumice

Pri vezanju kose noću važno je i čime je vežete. Izbjegavajte metalne i gumene gumice i ukrase. Koristite gumicu ili traku od svile ili satena.

Svilena jastučnica

Tajna svilenkaste kose? Svilene jastučnice. Ovaj delikatni materijal ne samo da sprječava zapetljavanje kose i promjenu oblika, već potencijalno može spriječiti i pucanje vrhova. A već znate kakve dobrobiti ima za kožu lica...

Noćne maske za kosu

Predstavljamo viralni korejski trik ljepote: noćne maske za kosu. Svjetski ljubitelji korejske kozmetike obožavaju noćne maske, a volimo ih i mi. Prožete visokokvalitetnim i vrlo učinkovitim sastojcima, maske ne samo da čine čuda za vašu kožu lica, već kada se nanose na kosu, rezultiraju sjajnom frizurom.

Kosa žena njega
Unsplash / Jacob Mejicanos 

Pjena + pletenice

Kako se probuditi sa savršenim valovima u kosi? Nanesite pjenu na donje dvije trećine mokre kose i ispletite kosu u nekoliko pletenica, ovisno o debljini i dužini kose. Veće pletenice za veće kovrče, tanje za sitnije.

Kapa za tuširanje

Možda nije estetski najdraži izbor, ali kapa za tuširanje je zapravo jeftin i jednostavan trik da vaša kosa preko noći izgleda besprijekorno.

Razmislite o ovlaživaču zraka

Suhi zrak u prostoriji u kojoj spavate može imati negativan utjecaj na vašu kožu i kosu. Posebno u zimskim mjesecima. Razmislite o ulaganju u ovlaživač zraka kako biste spriječili isušivanje svoje kose, i ne zaboravite kako ovlaživači zraka mogu koristiti i vašoj koži.