Kao što svaki segment modnog i beauty svijeta dobiva svoje promjene i novitete u 2024. godini, tako je i s noktima.

Ljubitelji dobre manikure znaju da je nekada teško pronaći inspiraciju, stoga često stvari poput trendova uvelike mogu olakšati odabir u određenim situacijama. Mnogi će reći da je nalakši način stvaranja novog trenda upravo dodavanje blage promjene u klasici, a ako je nešto klasično u svijetu noktiju, onda je to francuska manikura.

Naravno, ona će se nositi i u 2024. jer je bezvremenska, ali ipak možda s nekoliko zaokreta. Primjerice, već je neko vrijeme tražena tzv. 'podijeljena francuska manikura' u kojoj se cijeli dio nokta spušta skroz do sredine, a onda još i on stilizira na poseban način.

Za razliku od tradicionalne francuske manikure gdje su vrhovi obojeni u bijelo preko cijelog nokta, podijeljena francuska manikura pokriva samo polovicu vrha nokta, podijeljena okomito tako da je samo četvrtina nokta lakirana.

Uz ovu, glumica Sydney Sweeney, najpopularnija po ulozi Cassie u seriji 'Euphoria', na crvenom je tepihu People's Choice dodjele nagrada pokazala suptilno sjajnu francusku manikuru koju je kasnije na Instagramu podijelila i njezina manikirka Zola Ganzorigt.

Glazed vanilla french nokti
Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glazed vanilla french nokti
Instagram (@nailsbyzola) 

Ona ih je nazvala 'Glazed vanilla french' noktima, što ih zapravo i najbolje opisuje. Ujedinjuju klasiku nokta, francusku manikuru, koja je blago utišana nekada ultra popularnim glazed efektom. Naime, svi se sjećamo 2022. godine kada je Hailey Bieber napravila apsolutnu pomamu za glazed donut noktima, sedefaste boje i blago kromastog odsjaja.

Za ljubitelje minimalizma ovo je idealan odabir odličan za svaku priliku. 

Glazed vanilla french
Instagram (@nailsbyzola) 

Glazed vanilla french
Instagram (@nailsbyzola) 

Inače, ovog proljeća na noktima će se nositi zanimljive boje. Među njima su tomato red, boja koja je osvojila 2023., nježna lila, uvijek klasična bijela, pomalo izazovna pistacija, jarko ružičasta, nježno žuta i mint plava - apsolutno savršeno za one koji pak žele pobjeći od klasike.