Kao što smo u 2024. godinu ušli s mnogo novih, i više nego zanimljivih modnih trendova, jasno je da se ista stvar dogodila i u beauty svijetu. Iz sezone u sezonu čekaju nas neki noviteti koje objeručke prigrlimo ili jedva čekamo da prođu, a to se ove godine događa s glowy kožom.

Iako je godinama nezaobilazan moment bio mat završetak, sve se više cijeni blagi sjaj, a ono što je sigurno, zaslužan je za mladenački izgled kao i dodatnu svježinu koja se oduvijek savjetovala svim ženama koje se žele pomladiti uz pomoć makeupa.

Glowy, sjajni izgled mnogo je prirodniji od matiranog te se povezuje sa zdravljem i vitalnošću, zato nimalo ne čudi da je porast ovog trenda krenuo još od završetka pandemije koronavirusa. Tome je pogodovao i sve češći rad od doma i smanjenje trenda jake šminke.

Kako u modi, tako i u beauty segmentu javio se ballet core, čisti izgled nježnog makeupa s naglaskom na rozu boju, obraze i glossy usne, a jedna od savršenih predstavnica ovog looka je Hailey Bieber, pogotovo sa svojim Peptide Lip Treatment sjajilima brenda Rhode koji su osvojili modni svijet.

Sugar Plum Fairy trend za zimu 2023.
Instagram (@haileybieber) 

Superblistava koža inspiraciju je potražila i u morskom svijetu. Točnije, pronašla ju je vizažistica Mary Phillips zbog čega je nastao 'Dolphin Skin' trend koji veliča izgled staklene kože uz luminozan sjaj. Trik je da prema finalnom looku idete polako i postepeno uz korištenje proizvoda u veoma tankim slojevima i malim količinama, kao i da budete veoma izbirljivi u pogledu onoga što koristite.

Naravno, prije samog postizanja ovog izgleda, ključna je pravilna priprema kože, kao što su dobra hidratacija i piling. Naravno, svi znamo da uklanjanje mrtvih stanica kože pilingom rezultira zaglađenijom površinom kože nakon čega se na nju ljepše i bolje 'primaju' tekući puderi, ulja za sjaj lica, svjetlucavi highlighteri - sve ono što pogoduje kreiranju glowy traženog izgleda. Za što prirodniji izgled, koristite korektor samo gdje vam je zaista potrebno, a korištenje tekućeg rumenila uz lagani highlighter je kombinacija koja vam je dovoljna.

Glowy skin
Instagram (@patrickta) 

Naglasite obraze, nos i obrve, dodajte tekući saten na usne, kao i nježno glowy sjenilo koje će se prelijevati u bojama i neće biti matirano. Svaki mat proizvod nije poželjan u ovim rutinama, od usana do pudera i rumenila. Njihovo vrijeme je prošlo, sada su na red došli njegovi svjetlucavi prijatelji.

Glowy skin
Instagram (@zendaya) 

Pojam na kojeg smo naišli u posljednje vrijeme je i 'Mermaid Skin' koji je iz oceanskih dubina i sirene Ariel stigao među trendove na TikToku kao prekrasan shimmer izgled koji više nije rezerviran samo za posebne događaje, slavlja ili noćne izlaske.

'Koža sirene' trend je ljepote inspiriran mokrim izgledom s, naravno, naglaskom na svjež izgled kao da ste sada izašli iz osvježavajućeg tuša. I on se nastavlja na Hailey Bieber i njezin glazed donut skin trend, samo uz još naglašeniji sjaj i izgled mokrog i vlažnog koji podsjeća na ljetne večeri, vanzemaljsko svjetlucanje, presijavanje mora na mjesečini i koraljni greben s delfinima.

Glowy skin
Instagram (@ash_kholm) 

Glowy skin
Instagram (@claytonhawkins) 

Osim što podupire naglašenije korištenje rumenila, ovaj trend podržava i morske nijanse sjenila, kao i šljokice, shimmer, glitter i sve ono što izaziva holografski efekt.