#FragranceTok je omogućio da mnoštvo nepoznatih mirisa postane globalna senzacija preko noći. Najbolji primjer? Baccarat Rouge 540. Kreirao ga je Francis Kurkdjian 2014. godine povodom obilježavanja 250. obljetnice brenda kristala Baccarat, s predivnim drvenastim, cvjetno-jantarnim notama, jednako transparentnim, bogatim i intenzivnim u isto vrijeme. Prvotno je pušten kao limitirano izdanje, ali zbog potražnje, ovaj je parfem postao stalnim dijelom asortimana.

Dugo je to bio miris koji su posjedovali samo najveći kolekcionari parfema, dijelom zbog cijene, ali i zato što je Maison Francis Kurkdjian kuća niche parfema. Ipak, njegova jedinstvena kompozicija - šafran, jasmin, ambra - učinila je da eksplodira na društvenim mrežama, okarakteriziran kao parfem koji miriše na novac i strast.

Nepisano je pravilo da viralne parfeme karakterizira jedinstvenost i dugotrajnost, a to najčešće osiguravaju neki novi, neočekivani i ne toliko komercijalni mirisi. U nastavku otkrijte pet parfema koje ćete obožavati ako ste ljubitelj Baccarat Rougea - nisu njegove kopije, već pripadaju istom tipu mirisa i efekta koji ostavljaju za sobom.

Byredo - Velvet Haze   

Inspiriran slobodnim duhom šezdesetih godina, Velvet Haze je opojan i začinjen. Mješavina kokosove vode, kakaa, pačulija i ambre, isprva ga čini toplim, a zatim ostavlja zadimljeni, začinski trag.

Byredo - Velvet Haze
Byredo 

YSL - Libre

Libre je dokaz da ne morate tražiti neobične mirise da biste ostavili utisak. Začinjen i seksi, u pitanju je odvažan cvjetni miris koji objedinjuje crni ribizl, gorku naranču, lavandu, cedar i vaniliju. Nije težak ili nametljiv, ali ima snagu koja je veoma privlačna.

YSL Libre Intense parfem
ysl 

Mugler - Angel

Angel je jedan od kultnih Muglerovih parfema. Ime iste osobine kao Baccarat - miriše skupo, jedinstveno, luksuzno. Ženstven je, nema primjesa unisex nota. I što je najvažnije, ističe se u gomili (najviše zbog pačulija).

Thierry Mugler - Angel
Fragrantica 

Chanel - Gardenia

Gardenia iz CHANEL-ove kolekcije Les Exclusifs je kremast, luksuzan i dugotrajan miris. Miriše na leto - ali ima senzualan, nektarasti kvalitet koji mu daje dubinu. Zanimljivo je da je napravljen u čast kamelije, cveta koji je bio omiljeni cvet Coco Chanel.

Chanel - Gardenia
Chanel 

Louis Vuitton - Fleur du Désert

Ljubitelji jantar kategorije obožavat će Fleur Du Désert. Otvara se notama meda i cimeta, prije nego što se umiri do cvjetne osnove (zamislite jasmin i ružu). Raskošan i hrabar, to je tumačenje parfumera Jacques Cavallier-Belletruda.

Louis Vuitton - Fleur Du Desert
Louis Vuitton 

 Izvor:Elle.rs