Iako kada je riječ o beauty kategoriji najviše pišemo o najvećim trendovima u frizurama, makeupu i manikurama od jednog godišnjeg doba do drugog, jedna stvar koju često zanemarujemo su obrve. Iako su gotovo pa posljednja stvar o kojoj razmišljamo kada je u pitanju naša beauty rutina, shvaćamo snagu koju obrve mogu imati. Naime, neosporno je da upravo one imaju sposobnost oblikovanja cijelog lica kao i da mogu poboljšati svaki (make up) izgled.

Čini se da se drugi stručnjaci slažu s time jer mnogi vizažisti kreativno eksperimentiraju s različitim izgledom obrva. Zaboravite na popunjavanje rijetkih dlačica olovkom za obrve, jer danas na tržištu postoji puno modernijih opcija - od gelova za obrve do kućnih setova za laminaciju obrva. Međutim, s toliko dostupnih proizvoda, može biti zbunjujuće odlučiti kako želite da vaše obrve izgledaju.

Svi znamo da su bujne obrve prošle godine bile apsolutni hit, no 2024. donosi puno svježe inspiracije. Kako bismo saznali sve najveće trendove obrva ove sezone, u nastavku smo odabrali pet ključnih stilova.

Doll brows

Pojavljujući se na modnim pistama zahvaljujući Patu McGrathu za Maison Margielu i Isamayi Ffrench za Vivienne Westwood, ovaj moderni pristup trendu tankih obrva donosi povratak olovkastih obrva. Inspiriran 1920-ima, ovaj visoki, zaobljeni luk obrva uparen s rumenim jagodicama daje izgled lutke.

Soap brows

Ovo je trend koji i dalje izaziva podijeljena mišljenja. S više od 160 milijuna pregleda na TikToku, ovaj je look izašao na modnu pistu 2022. i od tada je postao iznimno popularan. Postiže se nanošenjem sapuna na bazi glicerina na obrve te češljanjem prema gore kako bi se postigao pun, pahuljast i podignut učinak.

Izbijeljene obrve

Ako ste mislili da su 'obrve od sapuna' kontroverzne, pričekajte da čujete za tzv. izbijeljene obrve. Postale su poznate po svom nekonvencionalnom izgledu koji plijeni pažnju, a trend uključuje posvjetljivanje ili izbjeljivanje obrva kako bi se postigao gotovo nevidljiv izgled ili kako bi se uskladile s bojom kože ili kose. Često ih vidimo na modnim pistama, u umjetnosti i u svijetu slavnih kao dio ekspresivnog i avangardnog stila.

Nano obrve

Ako još niste čuli za nano obrve, sada je vrijeme da obratite pozornost. Riječ je o modernom pristupu mikropigmentaciji i polutrajnoj tehnici koja se koristi s ciljem izrade vrlo preciznih i u konačnici individualnih obrva. Nano obrve omogućuju veću kontrolu nad oblikom i gustoćom obrva nego što je to moguće s tradicionalnom mikropigmentacijom, što rezultira iznimno preciznim i definiranim obrvama.

Dekorativne obrve

One su dio ekstravagantnog trenda koji je način eksperimentiranja sa šminkom i stvaranja nekonvencionalnih izgleda. Ukrasne obrve često uključuju korištenje kristala, perlica, šljokica i ukrasnih elemenata kako bi se stvorio efekt koji privlači pažnju i stvara spektakl na licu. Iako ovo možda nije svakodnevni izbor, ukrasne obrve popularne su za posebne prilike poput festivala (čitaj: Coachella)…

 Izvor:Elle.rs