Možda vas je povratak tankih obrvi devedesetih zabrinuo prošle godine, ali nije dugo potrajao. Iako su doista obilježile jednu eru i nosili su ih svi od pop zvijezda do nas samih, ove godine nosimo normalne, prirodne obrve.

U posljednjih je nekoliko godina veliki naglasak na to kakav oblik obrvi nosimo te se velika pažnja pridaje njihovoj njezi i uređivanju. Svi želimo idealne obrve, a da se u isto vrijeme što manje o njima moramo brinuti. Upravo zato u posljednjih nekoliko godina veoma su popularne razne dugotrajne tehnike trajnog makeupa koje nam štede spremanje svakoga jutra i omogućuju dugotrajne obrve.

Jedan od najpopularnijih definitivno su puder obrve, tehnika kojom se blago iscrtavaju i sjenčaju obrve zbog čega izgledaju gušće i punije, ali usto i prirodne, za razliku od japanskog iscrtavanja obrvi koje često daje dojam umjetnog.  

Puder obrve
Instagram (@browmakeup_yusupova) 

Rezultati su odlični uz minimalnu bol prilikom trajanja procesa. Radi se mašinicom kojom se kontrolira unos pigmenta u kožu jednako raspoređujući količinu materijala i dubinu unosa. Krajnji rezultat je izgled obrva kao da su popunjene olovkom, a idealne su za žene koje svakodnevno crtaju ili podebljavaju obrve. Cijeli postupak dijeli se na dva dijela - inicijalno umetanje pigmenta i njegovo dotjerivanje koje se provodi od šest do osam tjedana nakon zahvata. 

Što je bitno znati prije odlaska na tretman?

Nekoliko dana prije termina, potrebno je izbjegavanje solarija i krema za samotamnjenje lica kako bi se što bolje odredio prirodni ton kože. Potrebno je izbjegavati i anti-age tretmane poput kemijskog pilinga, lasera i drugih barem dva tjedna prije tretmana. Ne preporuča se raditi tretman botoksom tri tjedna prije samog tretmana, a trebalo bi se izbjegavati čupanje i bojanje prirodnih obrvi barem tri tjedna prije tretmana. 

Puder obrve
Instagram (@browmakeup_yusupova) 

Trajanje tretmana je do dva sata, a u to je uključeno sve od samih konzultacija pa do iscrtavanja skice i na posljetku samog crtanja obrvi. Nakon tretmana obrve često mogu izgledati pretamno, otečeno i crvenkasto, ali unutar nekoliko sati crvenilo splasne.

Budući da proces zarastanja traje oko mjesec dana, obrve se mijenjaju iz tjedna u tjedan - tako su na početku previše tamne, zatim se nakon oko sedam dana krenu perutati pa postanu nejednake, nakon desetak dana pigment se gotovo uopće ne vidi, a nakon dvadesetak dana pigment se počinje vraćati na površinu. 

Puder obrve
Instagram (@browmakeup_yusupova) 

Njega o puder obrvama

Nakon tretmana potrebno je tapkati obrve hladnim oblozima i mazati ih antibiotskom masti sve dok se u potpunosti ne oljušte. Prije spavanja potrebno ih je namazati kako bi se spriječilo zatezanje kroz noć, a poželjno je dva tjedna od tretmana izbjegavati solarij, sunčanje, kupanje u moru i bazenu te saune.

Puder obrve
Instagram (@browmakeup_yusupova) 

Trajanje puder obrvi ovisi o nekoliko čimbenika i svi su prilično individualni (dob, tip kože, njega kože) pa tako možete u njima uživati od godine i pol do čak tri godine.