U posljednje vrijeme među pripadnicama nježnijeg spola sve su popularnije tonirane kreme. BB, CC i najnovije DD pružaju različite vrste njege, stoga odaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Ako ste zakoračili u bilo koju kozmetičku trgovinu, sigurni smo da ste primijetili sve veći broj krema u boji, koje nose nazive BB, CC i DD. Ove kreme mogu se pohvaliti fantastičnim učincima na kožu poput hidratacije i prekrivanja manjih nepravilnosti, kao i ujednačavanja tena.

Međutim, među njima ima dosta razlika, zbog čega smo vam odlučili otkriti čemu služe, koje su razlike i ono najvažnije - koje biste trebali koristiti.

Njega kože
Shutterstock 

BB krema: beauty balm - balzam ljepote

BB kreme prvo su se pojavile na azijskom tržištu da bi vrlo brzo postale jako popularne i u SAD-u. BB kreme smatraju se poboljšanom verzijom tonirane kreme, jer imaju puno laganiju teksturu i prirodniji izgled od tekućih pudera. Osim što prekrivaju sitne nesavršenosti, djeluju kao kao podloga (primer), hidratiziraju kožu lica, ujednačavaju ten i štite od štetnih sunčevih zraka.

Što se izbora tiče, savjetujemo da birate one s adekvatnom zaštitom od sunca koje možete nositi tijekom cijelog dana. Možete je nanositi samu ili u kombinaciji s tekućim puderom. Od svih 'abecednih' krema, BB kreme najslabije prekrivaju nepravilnosti na koži.

CC kreme: color correcting - korekcija boje

Razlika između BB i CC kreme je jako mala. Kod CC inače piše 'ujednačavanje boje', a proizvodi su uglavnom namijenjeni smanjenju crvenila ili diskoloracije pa CC kreme puno bolje prekrivaju nesavršenosti kože u odnosu na BB kreme. Ova krema može se koristiti samostalno ili kao primer, ako se nanosi ispod tekućih pudera.

Njega kože
Shutterstock 

DD kreme: daily defense - dnevna obrana

DD krema se relativno nedavno pojavila na kozmetičkom tržištu, a predstavlja hibridnu verziju BB i CC krema. Ima sve prednosti obe, s jačim anti-age djelovanjem. To se najbolje vidi redovitom uporabom jer DD kreme smanjuju pore, umanjuju vidljivost sitnih bora i pružaju svježiji i ujednačeniji ten.

DD, također, na odličan način njeguju, hidratiziraju i štite kožu od vanjskih oštećenja. Možete ih koristiti i kao primer ili zasebno ako ne želite veću prekrivnu moć.

 Izvor:Elle.rs