Sjećate li se priče slavne Marilyn Monroe kada je u intervjuu za magazin Time otkrila zanimljivu anegdotu? Onu o priči kako ju je jednom prilikom neki tip pitao što nosi pri odlasku u krevet, a ona mu je odgovorila kako nosi samo Chanel N°5.

Priča je izrasla u legendu a legendarni N°5 dio je i naših mirisnih impresija. Ljubav prema ovom mirisu traje još od 1921. godine kada je slavna Gabrielle Chanel odlučila stvoriti miris drugačiji od svih drugih - ženski parfem s mirisom žene. Kako bi ispunio njezin zahtjev, parfumer Ernest Beaux raskinuo je s tradicionalnim kodovima parfumerije i priredio joj olfaktornu revoluciju.
I tako je nastalo ime koje živi vječno.

Godine 2016. Olivier Polge, Chanelov dizajner parfema, osvježio je mirisni doživljaj tako da je ušao u izvornu formulu i s velikom pažnjom se posvetio svakom sastojku, a sve kako bi stvorio idealnu ravnotežu svježine. Tako je nastao mirisni nastavak slavne petice, svježija i ležernija mirisna verzija originalnog mirisa, nazvana N°5 L’Eau; očaravajući spoj cvjetne svježine i esencije koji je svoju mirisnu ljepotu čuvao u savršenoj, klasičnoj bočici.
Klasika je klasika ali novost kako je kultni miris svoju klasičnu bočicu zamijenio novom, limitiranim izdanjem koje krasi obli dizajn, je neodljiva.

Chanel N°5 L’Eau nova bočica
Chanel 


Chanel novu bočicu opisuje kao onu nalik oblutku, a koja privlači formom te doživljajem svjetlosti uhvaćenim u upečatljivoj jednostavnosti. Nova bočica sadrži originalni miris, te ova kombinacija savršeno spaja nasljeđe, mirisnu sofisticiranost i moderniji izgled.

Chanel N°5 L’Eau nova bočica
Chanel 


Ispod ovog novog čepa očekuje vas i dalje jednako zadivljujuća kombinacija u kojoj blistave citrusne zrake lebde prema nebu, uzdignute aldehidima. Zatim dolazi cvjetni vrtlog jasmina, ruže i ylang-ylanga, a na kraju dinamični vetiver i cedar. Miris je to koji izaziva ovisnost, jednostavan u svojoj sofisticiranosti i sposoban pretvoriti najluđe snove u stvarnost. Tekućina i snažna kap koja ide protiv toka i udomljuje svaku emociju u svijetu.

Chanel N°5 L’Eau nova bočica
Chanel 

S njim možemo biti sve – bezbrižni, radosni, misteriozni, hrabri, punu želja – i sve suprotno od toga. Ovaj cvjetni miris može ispuniti trenutne potrebe i osloboditi emocije u nekoliko sekundi, u trenutku. To je mirisni odjevni predmet prikladan za svaku priliku i svaku emociju. Uvijek je spreman, tako da možete biti tko želite, kada to želite. Hrabro i uz potpunu slobodu.