Posebnost parfema krije se u mirisu koji prisvajamo kao naš mirisni identitet, jer parfem predstavlja savršenu dozu elegancije na nevidljiv i ultimativan način, kako ga je opisala Coco Chanel, prva dizajnerica koja je lansirala miris pod svojim imenom. Najpoznatiji je naravno Chanel N°5, a slavna Coco je kreiranje ovog mirisa povjerila Ernestu Beuxu i s željom da stvori parfem koji miriše na ženu. Ostalo je povijest. Chanel N°5 vrlo brzo je postao mnogima omiljeni miris, a tu je titulu zadržao i o danas.

Uz ovaj miris postoje i brojni drugi vrijedni pažnje, a mi donosimo listu vrhunskih parfema koje koriste slavne osobe koje i inače inspiriraju stilom i estetikom. Ako ste i u potrazi za signature mirisom ili jednostavno želite isprobati nešto novo, donosimo mirisnu inspiraciju.

Beyoncé & Kilian Paris Angels' Share

Ovaj impresivni gurmanski miris spaja toplu vaniliju i začin cimeta preko glatke baze sandalovine, stvarajući istinski opojan trag.

Kilian Angels Share
Kilian Paris 


Taylor Swift & Tom Ford 

Santal Blush je senzualna oda opojnoj sandalovini koja odiše prozračnim i hipnotičkim raspoloženjem. Santal Blush slavi sandalovinu te egzotične začine pojačane luksuznim ylang ylangom, toplim cimetom i raskošnim drvećem.

Tom Ford Santal Blush
tom ford 

Rosie Huntington-Whiteley & Byredo Gypsy Water

Miris je posveta Bena Gorham slobodi i neovisnosti Roma, ponosu i osebujnom životu koji je u doticaju s prirodom. Gypsy Water evocira slike svježeg tla, duboke šume i logorske vatre, to je ujedno i posveta starinskom mitu o romskom životu.

Byredo Gypsy Water
Byredo 

Victoria Beckham & Vilhelm Parfumerie Room Service

Pjevačica i modna dizajnerica Victoria Beckham nedavno je na Instagram storyju objavila kako koristi Vilhelm Parfumerie Room Service. Ovdje također prevladavaju cvjetne note u kombinaciji s mandarinom, kupinama i orhidejom.

Vilhelm Parfumerie - Room Service
VILHELM PARFUMERIE 

Hailey Bieber & Ex Nihilo Fleur Narcotique

Manekenka i osnivačica brenda za njegu kože Rhode velika je obožavateljica elegantnog buketa jasmina i božura u Ex Nihilo Fleur Narcotique. "To je miris koji zapravo nosim nekoliko godina i uvijek mu se vraćam."

Ex Nihilo - Fleur Narcotique
Ex Nihilo 

Rihanna & Love, Don’t Be Shy

Tajna Rihanninog božanstvenog mirisa krije se iza Kilian Love, Don't be Shy parfema. Naime, mnogi Hollywoodski glumci i pjevači koji su surađivali s Rihannom istaknuli su kako uvijek miriše odlično. Glavne mirisne note parfema su narančin cvijet, biljka neroli te note koje podsjećaju na sljezove kolačiće.

Kilian - Love, Don't be Shy
Kilian Paris 

Naomi Campbell & Dior Diorissimo

Britanski supermodel ne krije strast koju ima prema ovom klasičnom mirisu rekavši: "Volim cvijeće, cvijeće koje se zadržava, a to je ono što đurđica radi. Zadržava se cijelu noć."

Dior Diorissimo
dior