Šiške su atraktivan detalj u kosi koji odlično ističe osobni stil, a to najbolje potvrđuju i neke od ikona stila koje su bile vjeren upravo šiškama, poput slavne Jane Birkin. A ovog ljeta privlače šiške kojima je bila vjerna jedna druga ikona stila, glumica Brigitte Bardot. Njezine su šiške toliko poznate da možete ući u bilo koji frizerski salon i zatražiti Bardot šiške i vaš će stilist točno znati što želite.

Brigitte Bardot trend frizura
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 


Šiške Bardot slavna glumica je proslavila tijekom 60-ih. Bardot šiške definirane su duljinom i mekom formom. Uglavnom se opisuju kao šiške zavjese koje su nešto kraće i punije s naglašenim volumenom koji se postiže feniranjem. Mogu se nositi ravno preko čela ili s razdjeljkom, tako da dobro pristaju za različite duljine i tipove kose, a dobro izgledaju i kroz fazu izrastanja.

Sabrina Carpenter Brigitte Bardot trend frizura
Island Records / Planet / Profimedia Sabrina Carpenter


Popularnost ovom tipu šiški zasigurno doprinosi Sabrina Carpenter, njezine duge šiške poput zavjesa koje se spuštaju do obrva sve su željeniji detalj koji su u svoj ljetni look savršeno uklopile i djevojek poput infulencerice Matilde Djerf, a nose ih i Selena Gomez, Anne Hathaway, Lana Del Rey i Dakota Johnson.

Prije konačne odluke za rezanjem kose u ovu formu porazgovarajte s vašim frizerom kako bi zajednički odlučili koja dužina i stil odgovaraju vašem licu i tipu kose. Za podsejtiti je kako šiške zahtijevaju svakodnevnu brigu, šišanje 4 do 6 tjedana ili i češće ako želite dobro oblikovan stil u kosi. Važno je oblikovati nakon tuširanja, ne dopustiti da se posuše na zraku, te pri oblikovanju četkom paziti na prirodan smjer rasta kose. Koristite okrugle ili polu okrugle četke, te uvijač prikladne veličine, i vaša savršeno stilizirana ljetna frizura je spremna za izlazak.