TikTok zajednica ne prestaje sa svojim novitetima, pogotovo kada je beauty svijet u pitanju. Tako gotovo svakih nekoliko tjedana možemo vidjeti nove pojmove u njezi kože i makeupu, pogotovo kada su u pitanju trendi pojmovi.

Popularni načini nanošenja rumenila, kako da nam usne najljepše sjaje, glowy trendovi za prirodan izgled i svjež lica, trendi boje kose za ljeto 2024., na profilima it djevojaka možete pronaći apsolutno sve što vas zanima.

Već dulje vrijeme tako možemo vidjeti trend pjegica koje su odjednom postale iznimno voljene. Ako imate prirodne pjegice, vjerojatno ste odrastali imajući s njima komplicirani odnos, pogotovo jer su upravo zbog njih mnoge maltretirali i zezali.

Kao i sve drugo, čak i ako niste voljeli svoje pjegice, s godinama ste ih sigurno prihvatili, iako ih mnogi i dalje prekrivaju raznim puderima i korektorima. Kao i za sve, tako se i u ovom segmentu 'moda' u potpunosti okrenula te su pjegice odjednom postale najveća trendi pojava.

Najprije je krenulo s umjetnim efektima pjegica na društvenim mrežama, a onda su sve popularniji postali načini kako učiniti pjegice kod kuće. Tako dok su ih mnogi godinama sakrivali, drugi su počeli tražiti beauty načine kako ih sebi dodati na lice.

Naravno, tu su oni jednostavni poput smeđih olovki za oči ili obrve, kao i smeđi tuš u olovci. Kako je vrijeme prolazilo, beauty industrija proizvela je proizvode isključivo za nanošenje malih, smeđih točaka na lice, dok neki vole koristiti kanu (prirodnu boju) i ostaviti je da djeluje, nekad čak i preko noći. 

'Broccoli freckles' posljednji je TikTok trend koji uključuje korištenje bronzera na vrhovima brokule i potom preslikavanja na lice gdje želite dobiti malene smeđe točke.

Zaista danas imamo pregršt načina uz pomoću kojih možemo dodati pjegice koje, doista, daju mladoliki ton licu. Ipak, ovdje je zanimljivo pratiti smjer razvoja TikTok trendova koji mogu nešto učiniti popularnim preko noći, iako je do tada bilo možda omraženo i ignorirano. Dovoljni su samo klikovi koji će popularizirati i raširiti trend iz bilo koje sfere života i, naravno, dovoljno onih koji će ga pratiti. 

Dok su se oni koji se cijeli život bore s pjegicama začuđivali nad novim trendom, beauty industrija već je pripremila sve ono što je potrebno onima koji žele svome licu dodati ono što prirodno ne mogu imati. 

Tako to biva, iz jedne krajnosti u drugu, od potpuno matiranog čistog lica do glowy sjaja, pjegica i voljenja svake nepravilnosti.