Ljeto uvijek donosi najrazigranije makeup trendove. Dok svi sanjamo o nadolazećem odmoru na tropskoj plaži, popodnevima provedenim uz bazen i dugim sunčanim danima koji se pretvaraju u tople, avanturističke noći, TikTok je pun beauty inspiracije koja nas pokreće. U 2024. rumenilo je najvruća tema sezone. Uz trendove u rasponu od živopisnih ombre stilova koji oponašaju zlatne zrake sunca do nostalgičnog izgleda koji poprima novi oblik, ovaj jedan korak u vašoj rutini šminkanja može učiniti veliku razliku. U nastavku donosimo tri načina na koje možete besprijekorno implementirati najbolje trendove rumenila za ljeto 2024. u svoju makeup rutinu.

Rumenilo u bojama zalaska sunca

Moglo bi se reći da je malo stvari na svijetu ljepše od zalaska sunca. Živopisne žute i narančaste nijanse prelaze u more ružičaste boje na najfascinantnijem platnu, stvarajući prizor koji je toliko zadivljujući da je teško skrenuti pogled. Ne govorimo o zalasku sunca na nebu; govorimo o zalasku sunca na vašem licu.

Sunset blush viralan je trend miješanja narančaste i ružičaste kako bi se oponašao izgled zalaska sunca. Iako se konačni izgled može činiti teško postići, rumenilo u bojama zalaska sunca iznenađujuće je lako postići. Započnite nanošenjem duboko ružičastog rumenila na sljepoočnice i najvišu točku obraza, zatim nanesite narančasto rumenilo na jabučice obraza, pazeći da se besprijekorno uklopi u ružičastu nijansu. Kako biste pojačali sjaj, završite s malo zlatnog highlightera na najvišoj točki obraza.

Sunset blush
Instagram (@katiewakenshaw) 

Boyfriend blush

Suprotno onome što ime sugerira, boyfriend rumenilo nema nikakve veze s vašim ljubavnim statusom. Ovaj trend usmjeren je na pojačavanje prirodnog rumenila vašeg lica. Koristeći više narančastih tonova rumenila, stil je vraćanje na izgled 90-ih i ranih 2000-ih. Nanesite rumenilo na vrhove obraza ili ga nanesite na jabučice obraza i preko nosa.

Ova tehnika nanosi rumenilo niže na lice umjesto na najviše točke obraza. Počevši od jabučica na obrazima i stapajući se prema dolje, točno ispod mjesta gdje biste željeli konturirati, otkrit ćete mladenačko rumenilo koje sjajno izgleda na bilo kojem obliku lica.

Boyfriend Blush
Instagram (@karinekazarian) 

Rumenilo boje lavande

Iako ljeto obično traži življe tonove, trenutno su u trendu i hladni tonovi. Plavi tonovi imali su svojih pet minuta slave ranije ove godine, a sada su rumenila boje lavande postala proizvod za postizanje bezbrižnog, uzvišenog izgleda šminke.

Neočekivani izbor boje rumenila, ljubičasta je izvrsna za dodavanje definiranijeg i pigmentiranijeg završetka. Bogata ljubičasta nijansa često se pojavljuje kao živahnija ružičasta, što čini savršen izgled rumenila, posebno za one s tamnijim tenom ili neutralnijim podtonovima. Pokušajte staviti biserne nijanse preko rumenila boje lavande ili tamnoljubičastog za sjajni izgled osunčanog sjaja ili popularni Mermaid skin.

Ljubičasto rumenilo
Instagram (@merry.laney)