Red oblaka, red sparine, pa se opet penjemo prema 40 stupnjeva... Tako bismo opisali protekle dane u kojima je poseban izazov bio osmisliti dnevni outfit, a uz to održati postojanost makeupa na licu najmanje tijekom propisanih osam sati rada. Ako volite svijet makeupa i pratite trendove, sigurno se često pitate djeluju li fiksatori doista. Ipak, iskustvo nam je pokazalo da je ovo jedan od najčešće zanemarenih i esencijalnih make-up proizvoda.

Što je zapravo fiksator makeupa?

Setting sprejevi su ovdje da 'zaključaju' naš makeup i zadrže ga na mjestu. Iako se čine kao dodatni korak koji možda nije potreban, mnogi beauty ljubitelji smatraju ih ključnim proizvodom. Ali, što ih čini tako posebnima i ispunjavaju li doista svoja obećanja? Tajna je u sastojcima. Većina fiksatora sadrži alkohol koji je učinkovit, ali može isušiti ili iritirati osjetljivu kožu.

Makeup fiksator
YSL Beauty via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Kako ga koristiti za najbolje rezultate?

Kada završite s procesom šminkanja, nanesete fiksator kako bi sve učvrstili. Za posebno važne događaje možete ga nanositi i između svakog koraka šminkanja. Jednostavno i učinkovito.

U nastavku smo odabrali sedam najboljih fiksatora prema našem mišljenju.

MILK MAKEUP Hydro Grip Setting Spray

Odmah ćemo istaknuti ovaj proizvod s formulom bez alkohola koja djeluje kao lagana barijera između kože i vanjskih elemenata. Veganski, cruelty-free i formuliran bez ikakvih silikona, ovaj setting spray naglašava prirodni sjaj kože s umirujućim učincima (zahvaljujući aloe veri i niacinamidu). Također ga možete dodatno raspršiti tijekom dana za trenutno osvježenje.

163457.jpg
Milk make up 

e.l.f Makeup Mist & Set Clear Spray

Ovaj fini, prozirni sprej pomaže da makeup ostane na mjestu i kontrolira sjaj. Fiksator odlično održava našu tekuću podlogu i bronzer na mjestu. Lagana formula poboljšava postojanost make-upa i sprječava razmazivanje boje.

163458.jpg
E.l.f. 

KIKO Make Up Fixer

Ovaj je fiksator nježan za lice zahvaljujući posebnoj formuli s ekstraktom kamilice. S dodatkom kozmetičkog alkohola koji trenutačno isparava, omogućuje ekstremnu fiksaciju vašeg makeupa.

163464.jpg
Kiko Milano 

Urban Decay All Nighter Setting Spray

Bestseller. Super lagani fiksator koji stvarno drži vaš makeup na mjestu cijeli dan i cijelu noć. All Nighter Setting Spray drži vaš makeup postojanim do 16 sati - bez topljenja ili skupljanja u fine linije.

163460.jpg
Urban Decay 

Makeup Revolution Fix Oil Control Makeup Fixing Spray

Za ljubitelje mat izgleda, preporučujemo Make up Revolution Fixing Spray koji daje prirodnu mat završnicu. Ovo je prilično dobar dupe popularnog Urban Decay Setting Spraya.

163459.jpg
Make Up Revolution 

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray

Ako volite legendarni Flawless filter primer, svakako isprobajte i njihov fiksator. Stvarno ostavlja vaš makeup svježim i sjajnim, što nije lako postići. Sve što može zadržati rumenilo na obrazima šest sati je proizvod koji vrijedi isprobati.

163461.jpg
Charlotte Tilbury 

Hourglass Veil™ Soft Focus Setting Spray

Kada trebamo dobru kontrolu T-zone, posežemo za ovim vrhunskim proizvodom. Pruža nam soft-focus efekt koji svi volimo i omogućuje nam korištenje jače tekuće podloge ispod. Ovaj sprej u obliku aerosola pruža prirodan sjaj uz određenu razinu hidratacije. Sviđa nam se način na koji omekšava puder, a bez cakey izgleda.

163462.jpg
Hourglass 

 Izvor: Elle.rs