5 revolucionarnih proizvoda za blistavu kožu tijekom ljeta: Stručnjaci preporučuju potpunu promjenu rutine

Stiže ljeto, a s njime i potreba da pojednostavimo njegu. Evo koji su najbolji proizvodi za blistavu kožu na visokim temperaturama.

Triangl via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Možda ne službeno, ali tehnički - ljeto je stiglo, a uz 30+ stupnjeva u zraku, povećana je vlaga i izloženost UV zrakama, što našu kožu čini masnijom, sklonijom hiperpigmentacijama i pjegama od sunca. Zato nam je potrebna potpuno drugačija njega u odnosu na zimu kada je važno samo ostati hidratiziran.

Naime, za vrijeme visokih temperatura prioritet je da koža bude mirna i uravnotežena. S druge strane, prevelika upotreba zaštitnih krema u kombinaciji s toplinom i zagađenjem može začepiti pore i blokirati kožu, uzrokujući mitesere i prištiće, stoga je važno ne pretjerivati, već ostati dosljedan savjetima stručnjaka.

SPF je neophodan, ulja i bogate kreme ostavite po strani, a dnevnu rutinu učinite što lakšom. Dakle, na velikim vrućinama preskočite hidratantnu kremu i koristite proizvode poput hijaluronske kiseline. Također, izbjegavajte aktivne sastojke poput pilinga i retinoida, a ako primijetite da vam koža reagira na promjenu godišnjeg doba, ne brinite, niste jedini. Upravo je vrijeme da promijenite svoju ljetnu rutinu njege, a nekoliko malih promjena može napraviti veliku razliku.

U nastavku otkrijte proizvode koje morate imati za blistavu kožu ovog ljeta.

1. Maske na bazi gline ili blata

Kako bi se riješili začepljenih pora i pretjeranog znojenja, stručnjaci savjetuju redovitu upotrebu maski. Maska od gline ili blata može biti vrlo korisna za izvlačenje začepljenih nečistoća - nevjerojatne su ako želite zadržati svoje pore čistima. Potražite maske koje koriste, a koje neće iritirati kožu niti ukloniti vlagu, i koje sadrže umirujuće sastojke poput koloidne zobene kaše i skvalana. Dovoljno ih je koristiti jednom tjedno, a potom umirujućom maskom za lice ili gel maskom ohladiti i rehidrirati kožu.

Omorovicza Budapest 

2. SPF, uvijek i svuda

Ovo možda zvuči očito, ali osim redovite kreme s SPF-om koju nanosite na lice svaki dan, sada je vrijeme da razmislite o dijelovima vašeg tijela koji možda nemaju UV zaštitu. Naše uši, usne, tjeme i osjetljivo područje oko očiju lako su zanemareni te su vrlo izloženi zračenju i podložni oštećenjima i opeklinama. Danas postoje razne kreme za područje oko očiju, balzami za usne, pa čak i sprejevi za kosu koji sadrže SPF pa je lako osigurati potpunu zaštitu od glave do pete.

Colorescience 

3. Lagani hidratantni proizvodi

Bogate kreme i ulja dobro djeluju zimi kada izlaganje hladnom vremenu i centralnom grijanju oštećuje kožnu barijeru i uzrokuje osjetljivost i suhoću. Tijekom ljeta razmislite o prelasku na lagane, gel i hidratantne kreme na bazi vode koje hidratiziraju kožu bez osjećaja težine ili masnoće.

The Inkey List 

4. Azelaična kiselina

Kao što smo rekli na početku, kiseline za piling pomažu posvijetliti i zagladiti kožu, ali povećavaju fotoosjetljivost kože, čineći je osjetljivijom na oštećenja od sunca. Ukoliko želite nastaviti s korištenjem kiselina tijekom ljeta, dermatolozi preporučuju azelaičnu kiselinu koja djeluje direktno na gornje slojeve kože, 'učeći' stanice kože kako se ponašati za cjelokupno zdravlje i teksturu kože. Također, ovo je posebno koristan sastojak tijekom ljetnih mjeseci jer je izuzetno umirujući i može pomoći u smanjenju hiperpigmentacije i crvenila. Nanesite ga navečer.

The Ordinary 

5. Sloj hidratacije

Iako koža ljeti može biti masnija, važno je održavati hidrataciju kako bi se održala njezina ravnoteža i spriječilo prekomjerno stvaranje sebuma. Razmislite o nanošenju hidratantne maglice ili seruma ispod hidratantne kreme ili o korištenju hidratantne gel maske nekoliko puta tjedno. Ako imate izrazito masnu kožu i hidratantne su vam kreme preteške tijekom ljeta, stručnjaci za ljepotu preporučuju korištenje seruma na bazi hijaluronske kiseline kao zamjene.

la roche-posay 

 Izvor: Elle.rs