Jeste li već prilagodili svoju skincare rutinu kako biste se nosili s promjenama koje donosi porast temperature? Ovdje prije svega mislimo na prelazak na lagane hidratantne kreme za njegu lica koje će pružiti potrebnu hidrataciju, ali neće ostavljati kožu teškom ili masnom.

Za većinu nas ljeto može uzrokovati povećanu proizvodnju masnoće na koži i vjerojatno ćemo se suočiti s nuspojavama povećanog izlaganja suncu, čak i unatoč korištenju visokog SPF-a. Za dodatnu pomoć, u igru ​​pozivamo lagane i gel formule hidratantnih krema koje bi trebale zamijeniti dosadašnje bogatije i gušće proizvode. Najbolje ljetne hidratantne kreme brzo će se upiti, neće dodati višak masnoće, umiriti će crvenilo ili iritaciju te, po želji, pomoći pripremiti kožu za nanošenje šminke.

Nastavite čitati kako biste otkrili pet najboljih hidratantnih krema za lice koje preporučujemo za ljeto 2024.

La Roche-Posay Toleriane Double Repair Face Moisturizer

Provjereni klasik, ova drogerijska formula jedan je od favorita. Ono što ga čini toliko omiljenim je činjenica da je nježan, a istovremeno učinkovit. Njegova formula bez ulja oslanja se na ceramide, glicerol i niacinamid kako bi pružio dugotrajnu hidrataciju bez masnog završetka. Općenito odgovara svim tipovima kože, ali ako se borite s jako masnom kožom, predlažemo da odaberete mat verziju.

163551.jpg
la roche-posay 

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Prepuna moćne hijaluronske kiseline, ova je krema mnogima broj jedan. Iako iznimno lagana, ova je hidratantna krema bogata i hranjiva. Hladi u dodiru s kožom i vrlo brzo se upija. Zahvaljujući gel formuli, trebala bi odgovarati i onima s masnijom kožom sklonom aknama.

163552.jpg
neutrogena 

Charlotte's Magic Water Cream

Ovo je 'sveti gral' za mješovitu kožu. Takva koža često muku muči sa suhim dijelovima, a ujedno je sklona aknama pa je potrebno pripaziti da ne pretjerate. Njegova lagana tekstura omogućuje ugodno nanošenje šminke i drugih proizvoda za njegu kože. Pogodan je za dnevnu i noćnu upotrebu.

163553.jpg
Charlotte Tilbury 

LaNeige Water Bank Blue Hyaluronic Cream Moisturizer

Ovaj proizvod pruža pravu eksploziju hidratacije kroz hijaluronsku kiselinu. Preporuča se osobama s normalnom, suhom i mješovitom kožom. Ostavlja dewy osjećaj koji čini da naša koža izgleda kao da smo popili litru i pol vode svaki dan.

163554.jpg
La neige 

Korres Greek Yoghurt Nourishing Probiotic Gel-Cream

Gelasta struktura ove kreme s probioticima umirit će vašu nadraženu kožu i smanjiti njezino crvenilo tijekom ljeta. Koža nakon nanošenja izgleda glatko, zdravo i blistavo, a Korres je beauty brend koji nam je već neko vrijeme (zasluženo) na radaru. Grčki jogurt pruža trenutačni osjećaj osvježenja, dok tehnologija rebalansa mikrobioma štiti i ublažava znakove stresa i umora.

163563.jpg
Korres