Iako ih možemo nositi cijele godine, najljepši su ljeti: Ovih 12 parfema donosi najbolje od sezone mora, sunca i odmora

Trebate inspiraciju za novi ljetni parfem? Donosimo je u nastavku.

Viktor&Rolf

Osim što ljeti mijenjamo garderobu i beauty rutine, na red dolaze i parfemi. Dok u hladnijim mjesecima preferiramo teške, jake i opojne parfeme, ljeti sve postaje laganije, a tako i odabir mirisa za koji želimo da nas okružuje.

Svježi i prozračni makeup sa sjajnim usnama i rumenim obrazima u kombinaciji s lepršavom haljinom zove na osvježavajući parfem, cvjetnih i citrusnih nota, onih koje podsjećaju na plažu i ljetnu večer.

Vraćajući se ljetnim parfemima, vraćamo i najljepše uspomene s odmora, ljetovanja, divnih putovanja, a mi vam donosimo njih 12 koji će sigurno sa sobom nositi najljepše trenutke. 

Maison Margiela - Replica Beach Walk

Replica Beach Walk je među najpopularnijim Margielinim mirisima, a tom statusu doprinosi i činjenica kako je ovaj ljetni miris daleko od klasičnog. Gornje voćne note bergamota i esencije limuna u kombinaciji s notom bijelog mošusa, akorda heliotropa i akorda kokosovog mlijeka zaokružuju miris te otkrivaju zašto se u nazivu mirisa spominje plaža. Riječ je o mirisu koji spaja toplinu i svježinu ljeta.

Maison Margiela 

Jo Malone - Lime Basil & Mandarin

Jedan od omiljenijih ljetnih mirisa je kolonjska voda Jo Malone Lime Basil & Mandarin. Istovremeno osvaja svježim i citrusnim i mirisnim notama mandarine, bosiljka i jantarnog drveta koje zajedno dočaravaju karipski povjetarac. Ne zaboravite kako je Jo Malone veliki pobornik slojevitosti mirisa pa tako ovu kolonjsku vodu također možete nanositi nakon hidratantne kreme te tako postići snažniji miris.

Jo Malone London 

Hermes - Terre D’Hermès Eau Givrée

Terre d’Hermès Eau Givrée istražuje dvije suprotne sile u ovoj mirisnoj kreaciji, svježinu i snagu. Poput ledenog lahora na mineralnim drvenastim notama, ovaj miris ima očaravajući sastav u kojem se intenzitet citrona isprepliće s oštrom svježinom bobica borovnice i karakterom timut papra.

hermes 

Costa Brazil - Aroma Eau de Parfum

Ovo je prava stvar za vas ako volite pačuli, mošus i drvo. Aroma je jak miris koji ne možete promašiti. Inspiracija je brazilska prašuma, a na koži cijelo vrijeme miriše jednakim intezitetom. Definitivno je parfem za one koji vole biti primijećeni.

Costa Brazil 

Régime des Fleurs - Tears

Inspiriran rečenicom 'Ljepota pomiče dušu do suza'. U ovom slučaju, govorimo o suzama radosnicama. Tears je veoma začinjeni parfem, s notama jorgovana, tamjana, ružine vodice, ružičastog papra i ambergrisa. Svejedno, nije klasičan cvjetni parfem, već više ulazi u zemljanu kategoriju.

Regime des Fleurs 

Maison Margiela - Replica When The Rain Stops

Miris koji oponaša kišu, može li bolje? Savršeno dočarava miris zemlje nakon kiše i to onaj u ruralnom dvorištu gdje možete osjetiti miris trave, drveća i svježeg zraka pročišćenog olujom. Doživljaj je takav zbog mirisne palete prošarane notama bora, ruže, pačulija i mahovine - uglađen, osvježavajući miris.

Maison Margiela 

PHLUR - Apricot Privée Eau de Parfum

Ako tražite veliku dozu nektara, morate probati Apricot Privée. Mješavina je sočne marelice, šljive i kardamoma s cvjetnim i drvenastim aromama za iznenađujuće pikantan ljetni miris. Zamislite Tom Ford Bitter Peach, ali zabavniji i puno pristupačniji.

Phlur 

Hermès - Eau De Basilic Pourpre Eau De Cologne

Hermès stvara mirise koji osvajaju kako bočicom tako i mirisnom paletom, i niste jedini koji ih želi sve. Ali za ovo ljeto mi biramo (i nosimo) ovaj svjež i zelen miris koji prožimaju note ljubičastog bosiljka, bergamota i geranija. Miris je stvoren za duge ljetne dane ali i noći. Miris potpisuje Hermèsa Christine Nagel, a inspiraciju pronalazi u crvenom bosiljku - suncem okupanoj začinskoj biljci koja asocira na druželjubivost ljeta i bezbrižne vrtne zabave s obitelji.

hermes 

Giorgio Armani - My Way Floral Parfum

Omiljeni cvjetni miris u novoj varijanti podsjeća koliko dobro miriši spoj mandarina, tuberoza i nerolija u kombinaciji s vanilijom i mošusom. My Way je savršeni odabir za one koji uživaju u cvjetnim i klasičnim mirisima, a ova bočica pruža osjećaj kao da se nalazite u raskošnom vrtu na ljetnoj zabavi.

armani beauty 

Viktor&Rolf - Flowerbomb Ruby

Parfem s jako istaknutom aromom breskve, dok se u pozadini osjećaju vinova loza, orhideja i vanilija za slatki, ljepljivi miris što mu daje dugotrajnost. Divno leži na koži satima i ne gubi svoju ljepotu.

Viktor&Rolf 

Royalty by Maluma - Amethyst

Mnogi biraju parfeme prema onome što njihove omiljene zvijezde nose, a ovog potpisuje Maluma. Amethyst spaja citruse i orhideje na vrhu, cvijeće u sredini, s jantarom, vanilijom i pačulijem u bazi za još jedan začinski cvjetni miris koji podsjeća na Flowerbomb.

Royalty by Maluma 

Elorea Heaven Eau de Parfum

Elorea je noviji brend s kolekcijom od četiri prepoznatljiva mirisa inspirirana elementima. Svi su sjajni, ali Heaven oduzima dah. S notama papra, citrusa, zelenog čaja, marakuje, cvijeća i vanilije, jednako je svijetao, začinjen i sladak. Tajanstven, ali privlačan i gotovo hipnotizirajuć. 

Elorea