Gotovo 100 godina, modna kuća Fendi je jedno od najomiljenijih odredišta za profinjenu i luksuznu odjeću koja opisuje duh Italije.

Sada linija voljenog brenda postaje još šira tako što će uključiti svoju prvu olfaktornu kolekciju sa sedam različitih Fendi mirisa koji utjelovljuju duh moćnih kreativaca kuće koji su pomogli da ime postane ono što je danas.

Možemo reći da je Fendijeva ideja o obiteljskom povezivanju malo je luksuznija od tipične filmske večeri ili piknika. Članovi legendarne modne obitelji (plus Kim Jones) udružili su snage na kolekciji parfema od sedam mirisa inspiriranih njihovim osobnostima i najljepšim uspomenama.

Fendi parfemi
Fendi, Brett Lloyd 

Silvia Venturini Fendi, matrijarh treće generacije kuće i umjetnička direktorica odjela za mušku odjeću, tako je utjelovljena je u Perché No, mješavini ružičastog papra, sandalovine i tamjana koja evocira 'bijelu plahtu koja se suši na suncu'.

Delfina Delettrez Fendi, Silvijina kći, prenijela je svoja sjećanja iz Maroka koja sežu u djetinjstvo u Semper Mio, svježi, citrusni miris s cvijetom naranče iz Marakeša.

Leonetta Luciano Fendi inspirirana je Ponzom, otokom između Rima i Napulja gdje obitelj obično ljetuje. Rezultat je Ciao Amore, mješavina smokve i tonke koja odražava senzualnost Mediterana.

Fendi parfemi
Fendi, Johann Clausen 

Dolce Bacio, parfem Anne Fendi, opisan je kao vrsta poljupca koji bi majka dala svojoj kćeri, snažan, uporan, sladak i nježan. Zelen i zemljan s kombinacijom marelice, ruže i indonezijskog pačulija, miris personificira ženu koja je i vrlo snažna i vrlo nježna, što su zajedničke osobine svih Fendi žena.

Miris formuliran za izvornu osnivačicu Fendija mogao bi se nazvati ništa drugo nego Casa Grande, naklon djevojačkom prezimenu Adele Casagrande Fendi i moćnoj kući koju je izgradila. U parfemu se pokušala utjeloviti cijela povijest modne kuće uz pomoć jantara, trešnje, kože (vraćajući se na izvornu radionicu), kao i složene smirne i začinjene vanilije.

Fendijev direktor ženske odjeće Kim Jones možda ne dijeli Fendi krvnu lozu, ali je svejedno član obitelji. Njegov Prima Vera parfem potječe iz krajolika južne i istočne Afrike, gdje je proveo veći dio svog djetinjstva (njegov otac je bio hidrolog čiji je posao doveo obitelj na mjesta poput Ekvadora, Bocvane i Kariba).

Fendi parfemi
Fendi 

Za kraj, tu je i La Baguette, potencijalno parfem koji će dobiti i najviše prepoznatljivosti upravo zbog svog imena. Blizanci Tazio i Dardo Vascellari Delettrez Fendi, sinovi Delfine Delettrez Fendi, tako su dobili svoj miris koji, kao i svi ostali, ima svoju dublju priču. Budući da je i sama Silvia Venturini Fendi bila trudna kada je kultna Baguette torba prvi put stvorena, dizajnerica je naziva 'bezvremenskim komadom koji će uvijek biti povezan s idejom nove generacije'. Prikladno, miris je slatkast s madagaskarskom vanilijom, svjež, zahvaljujući notama irisa i podrezan s naznakama bogate kože.

Iako su inspirirani i imenovani za sedam pojedinaca, novi Fendi mirisi odražavaju svaki aspekt osobnosti. Velika inovacija stiže u obliku kožnih držača parfema i putnih torbi pa čak i minijaturnih bočica koje stanu u malene mirisne privjeske. To bi značilo da su ovi parfemi napravljeni da se nose sa sobom, bilo gdje, bilo kada.

Fendi parfemi
Fendi 

Kolekcija će biti dostupna 20. lipnja.