Umor se, očito, više ne skriva s lica: Nova makeup opsesija na TikToku zove se 'Sleepy Eyes'

Stiže nam još jedan makeup trend koji osvaja društvene mreže. Ipak, nešto je drugačiji od uobičajenog pogleda na svijet šminkanja...

Instagram (@zoeisabellakravitz)

TikTok zajednica ne prestaje sa svojim novitetima, pogotovo kada je beauty svijet u pitanju. Tako gotovo svakih nekoliko tjedana možemo vidjeti nove pojmove u njezi kože i makeupu, pogotovo kada su u pitanju trendi pojmovi.

Iako ih je nekada teško pratiti, zanimljivo je vidjeti kreativna rješenja za razne prilike, a u njihovom postavljanju prednjači upravo generacija Z. U posljednje vrijeme sve više viđamo makeup trend 'sleepy eyes', a radi sve ono što inače pokušavamo postići šminkanjem - čini nas umornima.

S mnoštvom nove makeup estetike na TikToku i Instagramu koje potiču našu znatiželju o tome što mlađe generacije smatraju cool, ovaj trend djeluje mrvicu jezivo, a podsjeća na heroin chic moment ranih 90-ih.

Karakteristike su mu blijeda koža, duboki podočnjaci, mršavo lice, androgini izgled, razbarušena kosa, a uz podršku zvijezda kao Emma Chamberlain, Lily-Rose Depp, Billie Eilish i Zoë Kravitz, hashtag #sleepyeyes trenutno broji oko 140 milijuna pregleda i ne pokazuje znakove zaustavljanja. Zapravo, namjera mu je istaknuti prirodnu ljepotu uz dodatak seksepila.

Možemo reći da je ovaj makeup look minimalistička verzija siren eyes izgleda, a kako biste ga kreirali, morate se usredotočiti na kožu ispod očiju i naglasiti znakove umora. Da, znamo da zvuči čudno. Potrebna vam je paleta za smokey eye, crna olovka za oči i maskara, a u nastavku vam donosimo inspiraciju s TikTok-a i kako postići novi trendi look.