Industrija ljepote i kozmetike neprestano se razvija, a uz to i društvene mreže koje značajno oblikuju najnovije trendove beauty svijeta. Platforma koja u posljednje vrijeme privlači najviše pažnje definitivno je TikTok koji je postao središte za ljubitelje ljepote gdje svatko sa svijetom može podijeliti svoje afinitete i svoj rad.

Možemo slobodno reći da je TikTok postao plodno tlo za eksperimentiranje i kreativnost, što se posebno odražava na nove trendove koji se konstantno rađaju. S vremena na vrijeme trendovi se izmijenjuju, a neki od njih dovoljno su intrigantni da skupe svoju publiku i postanu viralni.

Donosimo neke od njih koji su u posljednje vrijeme rašireni među TikTok korisnicima.

Jelly Makeup

Jelly makeup uključuje korištenje proizvoda nalik želeu za kreiranje jedinstvenih i očaravajućih izgleda. Uključuje sve od ruževa do rumenila, a rezultat je blistav, poletan i svjež izgled lica koji je zaokupio pozornost zaljubljenika u ljepotu. Trenutni pokretač trenda je brend Milk makeup nakon što su društvene mreže postale prepune njihovih rumenila mekanih na dodir i izgleda poput pravog želea.

@labebecita_kim @milkmakeup LOVE THIS LIPSTAIN! #fyp#milkmakeup#jellytint#coolingjellystain#tiktokshop#makeup♬ original sound - Jazmín✨| content creator

Broccoli Freckles

Izgleda i zvuči smiješno na prvi pogled, ali i na svaki nakon toga. Riječ je o korištenju komada sirove brokule kao način stvaranja realističnih pjegica na licu. Trend su prihvatili oni koji žele dodati razigrani i otkačeni štih svom makeup looku, a svakako je zaokupio maštu mnogih korisnika TikToka.

@giuliasalemiofficial Haha had to try this weird faux freckles hack. AND IT WORKS? Or what do you think? #tiktokbeauty#perte#lentiggini#broccoli#freckles#makeuptutorial#makeuphacks#fy#fypシ#viralvideo#viraltiktok♬ Sexy Lady x Drop It Like x Buttons - ARNEL REMIX

Frosted lips

'Frosted lips' devedesetih godina ponovno su se vratile i objeručke su ih prihvatili ljubitelji makeupa. Trend uključuje korištenje svjetlucavih proizvoda za usne kako bi se na njima stvorio efekt mraza. U prilog ide i činjenica da sjajilo nije bilo toliko popularno od ranih 2000-ih.

@claudiaglamone frosted lip combo | my go to lip combination #lipcombo#frostedlips#2000slipgloss#diorgloss#diorlipgloss#maccosmetics♬ original sound - ashley

Glowtouring

Maybelline je izbacio 4 u 1 proizvod koji se može koristiti kao primer, korektor, highlighter i BB krema, ali TikTokeri su pronašli novi način korištenja i nazvali ga 'glowtouring'. Jednostavnije rečeno, riječ je o trendi glowy verziji konturiranja i savršena je za one koji traže sjajni finiš.

@_ayshabegum_#AD How to get get snatched and glowy and the same time? NEW trend alert glowtouring is now in! I used the @Maybelline New York 4-in-1 Glow to not only chisel out my face but also add a glow. Shade used: 04 Deep 1.5 Light Medium - #makeuphack#maybelline#glowtouring#howtocontouring#dewymakeup#makeupdecoded#maybelline#4in1glow♬ original sound - Aysha Begum