Kao što smo u 2024. godinu ušli s mnogo novih, i više nego zanimljivih modnih trendova, jasno je je da se ista stvar dogodila i u beauty svijetu. Iz sezone u sezonu čekaju nas neki noviteti koje objeručke prigrlimo ili jedva čekamo da prođu, a to se ove godine događa s povratkom plavih nijansi.

Osim što je jarko plavo sjenilo zauzelo svoje mjesto na listi stvari koje će se nositi, s njime je stigao još jedan veliki trend Y2K. Frosty, icy, svijetloplava nijansa u ranim je 2000-ima držala vrh popularnosti, a slavne žene obožavale su je nositi. Sjećamo se baby blue sjenila Kylie Minogue u njezinom spotu 'Love At First Sight' iz 2001. godine ili Beyoncein frosty makeup look s premijere filma 'Dreamgirls'.

'Zaleđeni' plavi pigmenti bili su svuda u ranim 2000-ima, ali sada u 2024. vidjet ćemo ih s malo modernijim satenskim zaokretom. Ovaj trend već obožavaju nositi it djevojke kao Hailey Bieber ili Lily-Rose Depp, a može ga se stilizirati na mnogo načina.

Hailey Bieber u bijeloj haljini bez leđa
instagram 

Shimmer je uvijek dobar dodatak ovakvom izgledu, netko će se odlučiti i na još naglašeniju verziju uz plavi eyeliner. Za nešto suptilniji izgled, icy nijanse mogu se staviti na samo određene dijelove kapka, pogotovo je popularno u sam kut oka. Svaki look ima svoju prigodu uz koju najbolje paše, a mi vam donosimo nekoliko primjera icy makeupa. 

Icy makeup trend za 2024
Instagram (@kirinrider) 

Icy makeup trend
Instagram (@patrickta) 

Icy makeup trend
Instagram (@lisaeldridgemakeup) 

Icy makeup trend
Instagram (@dianashin) 

Icy mint makeup
Instagram (@valeriaferreiramakeup) 

Icy makeup trend
Instagram (@lirisaw) 

Icy makeup trend
Instagram (@jonathanwumua)