Gotovo desetljeće nakon što smo našu kaotičnu, ali šarmantnu junakinju posljednji put vidjeli u njezinom jedinstvenom sjaju, junakinja istoimenog filma, Bridget Jones, ponovno će se pojaviti na malim ekranima.

Vjeruje se da će četvrti film iz franšize Dnevnika Bridget Jones, čije će snimanje početi u svibnju, biti fokusiran na ljubavne afere Jones (glumi je Renée Zellweger) u trokutu s junacima prve trilogije filmova, Colinom Firthom i Hugh Grantom, koji će se također vratiti u nastavku, iako još uvijek nije jasno u kojoj točno ulozi.

Prema Daily Mailu, pretprodukcija je već u tijeku: 'Snimanje je već u tijeku. Renée je uzbuđena što se Bridget vratila. Ona obožava taj lik. Očekuje se da će groznica Bridget Jones zavladati Londonom ovog proljeća'.

Dnevnik Bridget Jones
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Kakav će biti zaplet?

Iako se malo zna o radnji četvrtog filma, izvor blizak produkciji potvrdio je da će četvrti dio imati "nevjerojatan obrat", što i ne čudi s obzirom na radnju trećeg filma.

Podsjetimo, nakon  'Dnevnika Bridget Jones' iz 2001. i 'Dnevnika Bridget Jones' iz 2004. vidjeli smo glavnu junakinju koja konačno pronalazi svoj sretan kraj. U trećem dijelu Jones se udala za Marca Darcyja (glumi ga Colin Firth), dok je Daniel Cleaver (glumi ga Hugh Grant) doživio avionsku nesreću.

Kad su je prije dvije godine upitali o četvrtom filmu, autorica Bridget Jones, Helen Fielding, rekla je: 'Mislim da je stvarno teško snimati filmove i učiniti ih dobrima, a mi želimo da budu takvi. Voljela bih to vidjeti na ekranu'.

Dnevnik Bridget Jones
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Tko će činiti glumačku postavu?

Još nije potvrđeno tko će činiti postavu četvrtog filma, no vjeruje se da će tri glavna lika reprizirati svoje uloge.

Tijekom nastupa u emisiji The Talk 2019., Zellweger je potvrdila da bi bila zainteresirana ponovno glumiti Bridget Jones. 'Ako me pozovu, otrčat ću'.

Dnevnik Bridget Jones
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Kada ce biti premijera filma?

Dok se prvobitno vjerovalo da su štrajkovi SAG-AFTRA-e zaustavili produkciju, sada je poznato da je pretprodukcija u tijeku i vjeruje se da će snimanje filma početi u svibnju, kao i da će potencijalno biti objavljen 2025. godine.

Stay tuned!

 Izvor:Elle.rs