Nakon više od dvije godine čekanja, vraćamo se na putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima na svom putu osvete svima onima koji su uništili njegovu obitelj.

Ako ne znate o čemu govorimo, onda niste uzbuđeni što sutra napokon u hrvatska kina dolazi drugi dio hit filma 'Dina' ('Dune'). Riječ je o jednom od najuspješnijih filmova prikazanih u kinima od početka pandemije, a iako mu je premijera izvorno bila zakazana za treći studeni 2023. godine, zbog štrajka u Hollywodu koji je trajao nekoliko mjeseci, agonija čekanja se itekako oduljila.

Dina: Drugi dio
Imdb 

Dina: Drugi dio
Imdb 

'Važno je – to nije nastavak, to je drugi dio. Postoji razlika. Želio sam da film zaista počne tamo gdje smo ostavili likove. Nema vremenskog skoka. Htio sam ostvariti kontinuitet s prvim dijelom', rekao je redatelj Denid Villeneuve za Vanity Fair.

Ono što donosi novu razinu filmu jesu glumačke uloge, točnije Zendaya i Timothée Chalamet kojima su, naravno, ponovno pripale glavne uloge i koji su u apsolutnom centru pozornosti gdje god se pojavili zajedno.

Dina: Drugi dio
Imdb 

Dina: Drugi dio
Imdb 

Mnogi su ih već okarakterizirali kao savršeni televizijski par s nevjerojatnom kemijom, a uz to i odličnim smislom za modu, kako zajedno, tako i pojedinačno (naglasak stavljamo na Zendayu koja je jedna od najbolje odjevenih žena crvenih tepiha današnjice).

Filmu se u novom nastavku pridružuje još mladih snagi Hollywooda, a to su Austin Butler i Florence Pugh, uz već znane likove prvog dijela - Josh Brolin, Dave Bautista, Javier Bardem, Rebecca Ferguson...

Dina: Drugi dio
Imdb 

Dina: Drugi dio
Imdb 

Dina: Drugi dio
Imdb 

Trailer je već neko vrijeme vani, a evo što nas sutra čeka u kinodvoranama uz 'Dina: Drugi dio'.