Od kraja studenog 2023. godine, u Klovićevim dvorima u Zagrebu moguće je posjetiti i pogledati veliku izložbu 'Ivan Meštrović - retrospektiva', dosad najveću retrospektivu Meštrovićevih skulptura.

Ovim povodom Galerija Klovićevi dvori istovremeno zaključuje proslavu svoje 40. obljetnice djelovanja, kao što je obilježena i 140. godišnjica Meštrovićeva rođenja. Izložba je postavljena na svim etažama te atriju Klovićevih dvora, a njezine su autorice ugledne povjesničarke umjetnosti dr. sc. Petra Vugrinec, muzejska savjetnica Galerije Klovićevi dvori i dr. sc. Barbara Vujanović, muzejska savjetnica Atelijera Meštrović, dok organizaciju izložbe potpisuje kustosica Iva Sudec Andreis.

Izložba Ivana Meštrovića
Sanjin Strukić 

Fokus je na kiparskom djelovanju Meštrovića u kojemu je ujedno ostvario i najveći opus zbog čega posjetitelji imaju i dalje priliku na jednom mjestu vidjeti više od 200 njegovih radova.

Proteklih nekoliko dana ispred Klovićevih dvora vladaju nevjerojatne gužve, upravo zbog izložbe koja se uskoro približava kraju. Naime, možete je posjetiti do 3. ožujka 2024. godine.

Izložba Ivana Meštrovića
Sanjin Strukić 

Zbog velikog interesa, tijekom veljače je produženo radno vrijeme galerije te je otvorena od 11 do 20 sati, a posljednji će vikend izložbe galerija raditi od 11 do 21 sat. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 8 eura