Imate slobodno vrijeme u danu? Iskoristite ga za šetnju, i to dugu šetnju, barem ako je sudeći prema novom TikTok trendu koji u posljednje vrijeme osvaja njegove korisnike. Znamo već da je upravo TikTok već neko vrijeme najveći izvor svih trendova, od modnog svijeta, beauty segmenata, lifestylea, kulture putovanja, ali nekada se zaista iznenadimo što sve iz njega uspije iznjedriti.

Tako ni šetnje nisu više samo šetnje, već hodanje na udaljenostima od 15+ kilometara, 'hot girl walk' do ekstrema, a ideja je, naravno, skupiti milijune pregleda kao što to inače biva.

Tako je jedna korisnica Sara još u siječnju objavila video njezine 22 kilometra duge šetnje nakon koje se našla s prijateljima. Objavila je i šetnju od 25 kilometara oko jezera, kao i hodanje od 16 kilometara samo kako bi kupila kavu.

@servedbysara i impulsively thought of doing this the night before at 10pm, so i sort of just went with it and watched the day unfold without a plan. what you didn’t see: - me leaving the house 2 hours later than anticipated - me missing the ferry by 3 minutes and having to wait an hour for the next one - me panicking on the ferry when i checked the hours of the coffee shop and it said it closed in 15 minutes and i was in the middle of the sound… only to learn i was looking at the wrong location (thankfully) - me realizing that i only had an hour on bainbridge before i needed to ferry back to the city - me feeling a bit lonely throughout the day - me panicking again thinking i got on the wrong ferry back solo walking is an adventure! you really do learn a lot about yourself when you only have you to depend on for navigating cities and ferry schedules. i also want to say, it’s completely normal to feel bored or lonely when solo walking/traveling. sure, it’s fun to experience new things, but it’s important to note that not every moment is going to be overwhelmingly joyful and that’s okay! #walk#walking#outdoors#outside#seattle#seattlelife#washington#solotravel#pnw#pnwadventures#winter#exercise♬ original sound - Speedy sounds

Videe je objavljivala svakih nekoliko tjedana, a i sama je priznala da se njezine šetnje često događaju neplanski. Za svakoga tko ima problem dostići 10 tisuća koraka dnevno ovo je sigurno neshvatljivo i neuhvatljivo, ali čini se da nije tako.

U Sarinim komentarima javili su se mnogi koji su podijelili svoja iskustva. 'Radim ovo sa svojim prijateljima! Mi to zovemo urbano planinarenje', 'Radim ovo u svom gradu. Super je imati izraz za to'. Hodaju li to ljudi više nego što smo mislili?

@emilyksolar it was a 10 mile walk saturday this weekend! a fun little challenge for me as someone who loves walking & does it as their primary form of excercise #walktok#longwalk#fittok♬ Dancing In The Moonlight - 苏颜悦

Uz Saru, tu je i TikTok korisnica Emily Solar koja dvaput mjesečno odlazi na rutu od 16 kilometara i to dok obavlja sve obaveze koje ima u gradu. Tako je jednom prilikom hodala kako bi kupila doručak, hodala do dućana s namirnicama, ali to sve u kombinaciji s kasnijim hodanjem na traci.

Trendove, komentare i lajkove na stranu, osim što je dugo hodanje dobro za fizičko zdravlje, jako pozitivno utječe i na ono psihičko. Hod od 22 kilometra traje oko šest sati te daje dovoljno vremena za odvajanje od ekrana, računala, mobitela, stresa i ostalih distrakcija. Možete meditirati u hodu, slušati glazbu ili omiljeni podcast dok krećete tijelo u sporom, ali značajnom ritmu.

@servedbysara long distance days are my absolute favorite !! making this most of this winter by enjoying the crisp air outside ❄️ . . . #walk#outside#seattle#pnw#exercise#train#2024#winter♬ Back Pocket - Vulfpeck

TikTok korisnici preporučaju 'razbijanje' velikih kilometraža u nekoliko malih te pauze kao ručak, druženje s prijateljima ili kava. Također, ovako dugačke rute preporučaju se maksimalno jednom tjedno kako ne bi došlo do preopterećenja nogu, koljena, kukova...

Uz toliko modnih i beauty trendova, tko bi rekao da će se i jedan ovakav pronaći na TikTok popisu?