Ne prođe niti jedan trenutak, a da TikTok feed nasumično ne osmisli najnoviji trend ili vrlo specifične novitete koji postaju apsolutno obožavani među njegovim korisnicima. Posebno je zanimljivo kada govorimo o ciklusu modnih trendova koji se kreće i okreće tako brzo da ga je gotovo besmisleno pokušavati pratiti. Ali srećom, takav je samo modni svijet.

Kada su u pitanju interijeri doma i trendovi uređenja, ciklus se kreće nešto sporije, a trendovi imaju malo više vremena kako bi nas dohvatili. Dok je 2023. bila odgovorna za sve vrste vrtoglave estetike u uređenju doma, već se zna da nisu svi trendovi dugovječni. 

Zapravo, postoji velika vjerojatnost da će većina TikTok trendova koja trenutno uživa veliku ljubav biti u potpunosti zaboravljena za nekoliko mjeseci. Naravno, to ne znači da nije zabavno nagađati i predviđati što nas sve čeka ove godine, što su stručnjaci za nekretnine u GetAgentu učinili. Analizirajući podatke o gledanosti TikToka, zbrojili su ukupan broj pregleda kako bi izradili popis od 10 najpopularnijih trendova interijera na TikToku za 2024. 

1. Tihi luksuz 

678.000.000 TikTok pregleda

Dobar stari, sada već itekako poznati quiet luxury i dalje je prvi u trendu kada je uređenje interijera u pitanju. Ipak se od njega ne opraštamo ni u 2024. godini, a čini se da će se klasičan izgled dodatno nadograđivati materijalima kao što su mramor, drvenim namještajem, kvalitetnim izradama, bogatim tonovima... 

Tihi luksuz interijeri
Unsplash / Alona Gross 

2. Vintage dekor

400.600.000 TikTok pregleda

Pokušavate napraviti da vaš prostor izgleda autentično originalno? Razmislite o dodavanju vintage komada. Ne samo da je trend vintagea održiviji, već je i zajamčeni način da osigurate da vaša dekoracija ne sklizne u dosadan teritorij. Vintage umjetnost, namještaj i kućanski predmeti trenutno dodaju štih i karakter domu, a predodređeno je da postanu tema razgovora u godinama koje dolaze.

Interijeri trendovi
Pexels / Monstera Production 

3. Tapete 

327.300.000 TikTok pregleda

Nema ništa novo u vezi s tapetama, zapravo, to je stari ukrasni dodatak koji ćete vidjeti u mnogim domovima vintage stila uređenja. Bilo da se ugledate na tradicionalnije tehnike koje se mogu vidjeti u europskim domovima ili tražite nešto modernije, tapete su sigurno tu da ostanu, kao i da budu trend koji možemo preporučiti.

4. Barbiecore 

277.100.000 TikTok pregleda

Poznata plavokosa lutka i dalje ima svoj trenutak. Dok je Barbiecore uzeo maha sredinom 2023. godine kada je Barbie-manija zahvatila svijet, čini se da razigrani trend još uvijek ima svoje nastavke koji sežu u 2024. godinu. Bilo koja nijansa ružičaste će poslužiti kada je ovaj trend u pitanju, a one najnježnije nijanse mogu čak preuzeti ulogu neutralnog. 

Interijeri trendovi
Unsplash / Jean Philippe Delberghe 

5. Crno-bijele kockaste površine

153.600.000 TikTok pregleda

Klasičan, ali grafički upečatljiv moment - dodavanje elementa crno-bijele šahovnice u vaš dom nikad nije loša ideja. Bilo da se radi o kuhinjskim ili kupaonskim pločicama, nema greške. Monokromatska kombinacija uzoraka - odgovara svakom stilu i budžetu.

Interijeri trendovi
Shutterstock 

6. Veseli dekor

144.800.000 TikTok pregleda

Kao što ime sugerira, ovaj trend se bavi stvaranjem prostora u kojima se svatko osjeća dobro. Od boja koje podižu raspoloženje do printova koji izazivaju radost - ovo se smatra instantnim izvorom veselja. 

Interijeri trendovi
Unsplash / Toa Heftiba 

7. Dekor 80-ih

73.200.000 TikToku pregleda

Naravno, nijedno desetljeće ne može izbjeći povratak u središte pozornosti - a došlo je vrijeme i za 80-e. Ugledajte se na prozračni, boho-chic izgled tadašnjih godina sa svijetlim, zemljanim tonovima i osjećajem dekadencije.

Interijeri trendovi
Pexels / Henry Han 

8. Dekor 70-ih

64.100.000 TikToku pregleda

Kao i sve stvari povezane sa stilom i dizajnom, svako je doba zrelo za svoj povratak. Verzija 70-ih iz 2024. godine daje prednost tamnom drvu, čupavim tepisima od umjetnog krzna, baršunu i glatkim, lakiranim površinama. Naravno, paleta boja 70-ih obećaje obilje topline i dubine - pomislite: terakota, hrđa i avokado zelena boja. 

9. Drvene dekorativne površine

57.400.000 TikToku pregleda

Ovaj trend je popularan već nekoliko godina i često se može vidjeti kao detalj na ormarićima i kuhinjskim otocima. Ali kao zidna obloga? Prostoru, kako vanjskom tako i unutranjem, pruža novu dimneziju, potrebnu toplinu i estetiku.

Interijeri trendovi
Unsplash / R Architecture 

10. Dekoracije u obliku gljiva 

43.000.000 TikTok pregleda

Iako na prvu zvuči pomalo neobično, riječ je o upotrebi vijugavih oblika i predmeta te ukrasnih komada šumskih gljiva u vašem domu, uz naglasak na lampe. Veoma je simpatična dekoracija te nimalo ne čudi što je popularna među generacijom Z. 

Interijeri trendovi
Unbsplash / Chloe Chavanon 

Uz navedene trendove, TikTok nagovješta da će i dalje biti voljene beige kombinacije u uređenju doma, kao i pastelne boje, trend Cottagecorea, maksimalizma, ljubav prema terakoti i devedesetima...

Od svih društvenih mreža, TikTok definitivno prednjači kada je postavljanje trendova u pitanju, stoga za ovu godinu možemo pratiti što su nam spremila bespuća platforme koja svakodnevno raste.