Pomrčine, lunarne i solarne, uvijek dolaze u paru, a sezona pomrčina je vrijeme između prve i druge pomrčine u nizu. Ovo se poravnanje događa svakih šest mjeseci kada Sunce, Mjesec i Zemlja savršeno sjednu na svoje mjesto. Energija se često počinje mijenjati u tjednu koji prethodi i tjednu nakon sezone pomrčine. Ovog mjeseca sezona pomrčina počinje pomrčinom Mjeseca u Vagi 25. ožujka 2024., a završava pomrčinom Sunca u Ovnu 8. travnja 2024.

Što očekivati?

Ovomjesečna pomrčina Mjeseca u Vagi 25. ožujka 2024. donosi utjecajne promjene, nove početke i završetke nekim vezama. Ovaj astrološki fenomen snažno će utjecati na odnose koje gradimo s drugim ljudima. Kako ističu astrolozi, od tog dana počinju se odmotavati ljubavne zavrzlame i konačno bismo mogli shvatiti koja je naša uloga u određenim odnosima. Dobra je vijest da će konačno sve doći na svoje mjesto i otkrit ćemo kako zapravo stoje stvari u ljubavi i drugim vezama.
Iako bismo svi mogli osjetiti ovo astrološko gibanje, neki će ipak doživjeti značajnije promjene. Mogli bi prekinuti postojeće odnose ili shvatiti nešto jako bitno, u nastavku otkrivamo o kome je riječ.

Horoskop zodijak astro mjesec
rawpixel 

Ovan

Osjećate napetije odnose te da vam prilike klize kroz prste. Kao znak kojim vlada Mars, vi ste spremni za akciju, ali s Marsom u Ribama tijekom pomrčine, to je znak da pritisnete kočnicu prije nego što krenete dalje. Nemojte si dopustiti da vas zahvati negativnost ili da vas drugi pretjerano utječu. Unatoč intenzitetu ove faze, ona također može unijeti neke čarobne veze u vaš život, služeći vam kao podsjetnici na vaše pravo ja. Iskoristite ovo vrijeme da razjasnite koji su vam odnosi uistinu korisni i koje vrijedi njegovati.

Bik

Ovo je ključni trenutak za vas da preispitate svoje rutine, zdravlje i profesionalni život. Možete osjećati preopterećeno poslom, važno je zaustaviti se, presložiti prioritete. Prepoznajte i oslobodite se navika koje vas opterećuju. Možda trenutno osjećate nostalgiju ili sentimentalnost prema vezama i odnosima, iskoristite ovo kao motivaciju da se ponovno povežete s ljudima koji vas podižu i inspiriraju.

Blizanci

Možda se u posljednje vrijeme osjećate malo nesposobno. Odvojite trenutak da razmislite o tome kako možda ograničavate vlastitu sreću. Mogli biste se naći preplavljeni željama - bilo da su romantične ili samo za vaš vlastiti užitak. Razmislite i o odnosima u prijateljskim krugovima, koliko vam donose zadovoljstvo ali i koliko vas ti odnosi sputavaju da se posvetite aktivnostima u kojima iskreno uživate. Sada je vrijeme da se usredotočite i procijenite što vam je potrebno da vam izmami osmijeh na lice.

Rak

Pripremite se za duboke emocije, jer ova pomrčina Mjeseca pogađa duboko u vaše emocije i želje. Mogli biste osjetiti napetosti, posebno kada je u pitanju vaš osjećaj sigurnosti i obiteljski život. Tijekom ovih dana posvetite pažnju ravnoteži između posla i privatnog života. Možda stavljate fokus na jedno područje umjesto na drugo. Neophodno je pronaći sklad između svog profesionalnog i osobnog života. Razmislite o tome da svom domu omogućite temeljito uklanjanje nereda i proljetno čišćenje. Vaš dom je vaše utočište i bitno je stvoriti prostor koji vas njeguje i podržava, posebno tijekom pomrčine.

Lav

Pripremite se za vrtlog energije. Mogli biste se osjećati preopterećeni ogromnom količinom stvari koje se događaju oko vas, zbog čega vam je teško držati korak sa svojim svakodnevnim životom. Vodite računa o informacijama koje vam dolaze. Tijekom ove sezone pomrčina, bit ćete izloženi novim načinima učenja i komunikacije s ljudima, stoga dopustite sebi da upijete te uvide. Također je vrijeme da preispitate kako dajete i primate informacije. Ne dopustite da vam emocije pomute rasuđivanje, ostanite otvorenog uma i sagledajte širu sliku.