Ušli smo u mjesec travanj što znači da je vrijeme za novi osvrt na ono što nas čeka na Netflixu u nadolazećim tjednima. Kao najomiljeniji streaming servis, naprestano nudi bogat izbor, a i travanj ima mnogošta za ponuditi. Nakon što smo izdvojili pet serija koje će sigurno ovog mjeseca zaintrigirati gledatelje, donosimo i pet filmova koje ne smijete propustiti.

Scoop - 5. travnja

Ovaj će dugoočekivani film prikazati priču koja se temelji na poznatom intervjuu između novinarke BBC Newsnighta Emily Maitlis i princa Andrewa koji je i dalje povezan s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom koji je na svom otoku nazvanom 'Epstein Island' seksualno zlostavljao i iskorištavao preko 80 žena, a prijateljevao je s princom Andrewom zbog čega je i on često boravio na otoku užasa. Naime, riječ je o sinu kraljice Elizabete II. i princa Philipa, samim time i bratu trenutnog britanskog kralja Charlesa III. To je sve dovelo do toga da princ gostuje u spomenutoj BBC-jevoj emisiji 2019. godine, što je ujedno i tema 'Scoopa'.

Bullet Train - 9. travnja

U filmu glumi Brad Pitt, što znači da ga apsolutno gledamo. Riječ je o nesretnom ubojici Ladybugu koji je odlučan u tome da obavi svoj posao mirno nakon što je previše njih pošlo po zlu. Ipak, sudbina je imala drugačije planove. Njegova posljednja misija stavlja ga na stazu sa smrtonosnim protivnicima diljem svijeta, svi s povezanim, ali sukobljenim ciljevima, u najbržem vlaku na svijetu.

What Jennifer Did - 10. travnja

Riječ je o dokumentarcu koji donosi istinitu priču o Kanađanki Jennifer Pan koja je unajmila profesionalca da ubije njezine roditelje. Nakon što je lagala o svom životu i vlastitim roditeljima 'prodala' priču o uspješnom školovanju u Torontu i krivotvorenju diplome, oni otkriju njezine laži, kao i da je u romantičnom odnosu s dilerom Danielom Wongom. Odlučili su joj onemogućiti interakciju s njime, a ona ih se odlučila riješiti. U noći osmog studenog 2010. godine zvala je 911 i ispričala da su pljačkaši upali u njihovu kuću, ali realnost je bila mnogo drugačija...

Stolen - 12. travnja

Prošle je godine švedska spisateljica Ann-Helén Laestadius objavila istoimenu knjigu na temelju koje je sada nastao film, a prati mladu domorodačku ženu koja živi u Sápmiju, Norveškoj, i koja se bori za obranu svojih stada sobova i kulture svoje obitelji. 'Krajnje je vrijeme da svijet upozna ovu priču i otkrije što se to danas događa u Sápmiju', rekla je redateljica.

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver - 19. travnja

Znanstveno-fantastični film Zacka Snydera koji su mnogi uspoređivali s 'Dune' sada dolazi sa drugim dijelom koji prati Koru i preživjele ratnike dok se pripremaju boriti za hrabre ljude Veldta i obraniti svoje selo protiv sila Majke Svijeta. Borba je na vrhuncu, a svi se oni moraju suočiti s vlastitom prošlosti koja će im otkriti (nama također) zašto se zaista bore. Svi će pokušati ugušiti pobunu, ali tijekom toga bit će stvorene neraskidive veze, doći će novi junaci, a stvoriti se legende.