Prvi retrogradni Merkur počeo je 1. travnja, a događa se u Ovnu, što dodatno komplicira stvari. Znak strasti, borbe i impulzivnosti, može dovesti do eskalacije ega na poslu ili u privatnom životu, sa svakim tko za vas predstavlja autoritarnu figuru.

Također, ova retrogradnost je teža nego inače jer se događa usred sezone pomrčina. Već ste prošli pomrčinu Mjeseca u Vagi 25. ožujka, a retrogradni Merkur počinje neposredno prije nego što vas zahvati potpuna pomrčina Sunca u Ovnu 8. travnja. Zbog toga je travanj najkaotičniji mjesec u 2024. jer ste pogođeni dvostrukim udarom teške energije. Sezona pomrčina uvijek donosi velike promjene koje vas vode ka višim ciljevima, ali vas retrogradni Merkur također tjera da završite stvari iz prošlosti. Da ne govorimo o tome da se sve to događa dok se i Chiron - ranjeni iscjelitelj - kreće znakom Ovna, otvarajući stare rane vezane uz vlastiti identitet. Liječenje nikad nije lijepo, jednostavno i linearno, a tijekom ove retrogradnosti možete se osjećati kao da živite u prošlosti, sve dok je ne prihvatite kao sastavni dio svog života i vlastitog rasta.

U nastavku saznajte koja će četiri horoskopska znaka najjače osjetiti utjecaje retrogradnog Merkura koji traje do 25. travnja 2024. godine.

Ovan

Osjetit ćete sve vrtoglave i zbunjujuće učinke ove retrogradnosti jer se događa upravo u vašem znaku, i to u prvom polju samopouzdanja – što će utjecati na to kako vidite sebe. Pokušajte ne razmišljati previše o tome tko ste i za što se zalažete, jer će previše pitanja samo dovesti do nedostatka odgovora. Umjesto toga, prepustite se i dajte si priliku da budete mnogo različitih stvari odjednom. Ne mora se sve u vašem životu dogoditi odmah. Prihvatite ispitivanje, a zadovoljstvo će doći kasnije.

Budući da se ova retrogradnost događa tijekom sezone pomrčina, također se približavate velikim promjenama koje dugoročno utječu na vašu budućnost. Potpuna pomrčina Sunca u Ovnu 8. travnja spaja probleme iz prošlosti i obećanja iz budućnosti. Poduzimate korake za trajne i drastične promjene, ali još uvijek ne znate što ostaje, a što je spremno otići. Samo će vrijeme pokazati, stoga dopustite da vam privremena zbunjenost retrogradnog Merkura pomogne da se izliječite dok drama sezone pomrčina oblikuje vašu sudbinu.

Horoskop ovan
Shutterstock 

Blizanci

Budući da je Merkur vaš vladajući planet, ova retrogradnost ima veliki utjecaj na vas svaki put. Sada počinje u vašoj 11. kući zajednice, nade i vizije i može vas učiniti osjetljivima u odnosima s drugima, kao i nesigurnima izgleda li vaš društveni život onako kako želite i jeste li na putu da ostvariti svoje snove. Možda ste zbunjeni svojim društvenim statusom i niste sigurni u svoju sposobnost utjecaja na druge. Budite oprezni s neautentičnim gestama jer će se pretvaranje i davanje lažnog dojma o sebi kasnije obiti o glavu. Također, možete se ponovno povezati s nekim dragim osobama iz prošlosti.

Mars i Saturn trenutno prolaze kroz vašu 10. kuću karijere i mogli biste se suočiti s velikim pritiskom u svom profesionalnom životu u isto vrijeme kada se suočavate s društvenom nelagodom i dezorganizacijom. Na sreću, sve ovo će vas samo ojačati.

Horoskop blizanci
Shutterstock 

Djevica

Uvijek snažno osjećate retrogradni Merkur, Djevica. Uostalom, Merkur je vaš vladajući planet, što znači da što god se dogodi Merkuru, tehnički se događa vama. Ovog puta nosi mračan i melankoličan ton, jer počinje u vašoj osmoj kući emocionalnih i financijskih ulaganja, izazivajući vas da dublje zaronite u mračne i tabu teme dok rješavate dugove iz prošlosti. Možda ćete se čak naći s nedovršenim poslom, što će vas natjerati da preispitate čega ste se spremni odreći za ono što želite postići.

Vaši odnosi su također pod pritiskom, jer se ova retrogradnost događa u Ovnu, kojim vlada Mars, planet borbe i strasti. Također, budući da se Mars pridružuje Saturnu u Ribama 10. travnja, osjećate dodatni pritisak kada je u pitanju preuzimanje trajnih obveza i prevladavanje teških razdoblja u vašim vezama. Kako ova konjunkcija Marsa i Saturna postavlja pravila u vašoj sedmoj kući partnerstva, možda ćete biti prisiljeni povući korake za odrasle i napustiti nezaliječene veze.

Horoskop djevica
Shutterstock 

Vaga

Nemojte se prevariti - travanj 2024. bit će jedan od najintenzivnijih mjeseci za vas. Tek ste izašli iz pomrčine Mjeseca u Vagi 25. ožujka koja je raščistila prtljagu iz vašeg života i iscrpila vas do srži. Usred ste duboke unutarnje transformacije, a kako retrogradni Merkur počinje u vašoj sedmoj kući partnerstva 1. travnja, prisilit će vas da još pažljivije razmislite o tome kako se vaš identitet mijenja ovisno o odnosima koje stvarate s drugima. Dok se ova retrogradnost odvija, možda se suočavate sa sukobima i egom. Možda ćete se čak ponovno povezati s ljudima iz prošlosti s kojima još uvijek imate nedovršenih poslova.

Veze zahtijevaju kompromise i tjeraju vas da napravite mjesta za potrebe i interese drugoga. Imaju moć promijeniti tok vaše budućnosti i transformirati vas u potpuno drugu osobu. Ova retrogradnost događa se usred sezone pomrčina, a 8. travnja pomrčina Sunca u Ovnu može potpuno promijeniti tijek vaših odnosa. Samo će vrijeme pokazati kako će se te promjene odvijati, ali za sada znate da ništa neće ostati isto.

Horoskop vaga
Shutterstock 

 Izvor:Elle.rs