Posljednjih nekoliko dana svjedočimo brojnim zanimljivim vjestima iz filmskog svijeta te izgleda da nas ove godine čeka pregršt novih sadržaja koje već sada ne možemo dočekati. Jedan od njih definitivno je i drugi nastavak kultnog filma 'Gladiator' iz 2000. godine.

Nakon gotovo 25 godina, redatelj Ridley Scott vraća nam legendarnu priču na filmska platna, iako nam je veoma teško zamisliti u kojem bi se smjeru mogla odvijati priča koju je savršeno donio Russell Crowe u prvom dijelu.

Gladiator
Imdb 

Gladiator
Imdb 

Gladiator
Imdb 

Ovoga će puta naslovnu ulogu nositi irski glumac Paul Mescal koji navodno ipak neće glumiti nećaka cara Komoda kojega je 2000. savršeno utjelovio Joaquin Phoenix. Suprotno dosadašnjim pisanjima da je riječ o tadašnjem dječaku Luciusu, sada mladiću, u drugom nastavku on ima ulogu gladijatora.

Čini se da je Mescal svoju inspiraciju pronašao upravo u svom starijem kolegi i prethodniku Croweu. 'Sjećam se tog dana. Nikad to nisam zaboravio. Da se rob može osvetiti caru. Da rob može dobiti pravdu u areni', rekao je on na nedavnoj manifestaciji CinemaCon.

Paul Mescal Gucci Horsebit 1953 Loafer kampanja
Gucci 

Uz glavnog lika, ulogu će nositi i Pedro Pascal koji glumi vojnu figuru koja više ne želi gubiti mlade rimske vojnike u ratu pa se kao rezultat toga i on mora boriti kao gladijator. Tu je i legenda Denzel Washington koji ga u međuvremenu nagovara da potakne revoluciju.

Prvi je dio Russellu Croweu donio Oscara za najboljeg glumca, a filmu Oscara za najbolji film, stoga su očekivanja na visokoj razini. Nadamo se da će se i ostvariti, a odlična je vijest što na filmska platna stiže već ove jeseni - 22. studenog.