Travanj je prema svemu viđenom astrološki vrlo intenzivan mjesec. Podsjećamo na dvije pomrčine, retrogradni Merkur te najavljujemo Jupiter-Uran konjukciju, koja doprinosi kozmičkoj napetosti, a koja će svoj vrhunac dosegnuti kroz vikend, 20. i 21. travnja.

Što to sve znači? Jupiter označava sreću, radost, sva pitanja vezana uz daleka putovanja, putovanja i odnose, visoko obrazovanje, duhovnost, medije i zakon. Buntovni planet Uran, čiji utjecaj se pruža na polja tehnologije, revolucije i inovacija, a koji se snažno približava Jupiteru. Ovaj događaj, spoj ova dva planeta u znaku Bika, zadnji put se dogodio u Biku prije 83 godine, 1941., tijekom Drugog svjetskog rata.

U Biku, znaku kojim vlada Venera, planet ljubavi i novca, ključna područja na koja treba pripaziti su financije, posebice bankarstvo i ulaganja u tvrtke koje proizvode hi-tech ili luksuzne predmete, s otkrićima i inovacijama oko poljoprivrede i proizvodnje hrane, te su moguća iznenađenja oko AI tehnologije i odnosa općenito.

Unatoč svim potencijalnim zamkama, Jupiter i Uran radeći zajedno imaju potencijal donijeti otkrića, duhovnu svjesnost i veliku, uglavnom neočekivanu pravdu i radost, a nije na odmet zapitati se i što za nas znači konjunkcija Jupitera i Urana? Na intimnijoj razini, Jupiter i Uran potiču nas da počnemo mijenjati svoje misli o uspjehu i bogatstvu. U zapadnim kulturama, skloni smo povezivati svoju svrhu i uspjeh s karijerom. Međutim, ta se ideja ili vrijednost polako počinje mijenjati. Zašto bismo svoju svrhu trebali povezivati samo s radom? Iako naša karijera igra veliki dio naših života, vrijednost koju joj pridajemo kao društvo se mijenja, a možda je to nešto što će postati jasnije kako se Jupiter i Uran spajaju. Uran želi da se oslobodimo društvenih normi i ne radimo stvari samo zato što to rade svi drugi. On nas potiče na razmišljanje svojom glavom i potrebu da slijedimo svoj istinski autentični poziv.

A kako će ovaj događaj utjecati na vaš znak?

Ovan

Horoskopski znak ovan
Shutterstock 

Svašta vam se događalo u posljednje vrijeme, s pomrčinom Sunca i retrogradnim Merkurom u vašem znaku. Poruka iz svemira je jasna i nesuptilna: pred vama je velika promjena. Budući da se Jupiter i Uran sada susreću u vašoj financijskoj zoni, vaš odnos s novcem je zreo za promjenu, a vaše vrijednosti o tome što je stvarno važno u životu također treba resetirati. Dok ste ponekad poželjeli "više, više, više!", vaša nova mantra vjerojatno će biti "kvaliteta ispred kvantitete". Mogli biste zaraditi ili uštedjeti malo bogatstvo s Jupiterom i Uranom koji upravljaju vašim poljem novca, iako je također vjerojatno da biste mogli osjetiti potrebu za promjenom karijere. Mogla bi se pojaviti prilika da radite u ulozi koja je potpuno drugačija od vašeg uobičajenog posla, s novom kozmičkom vibrom koja nagovještava situaciju u kojoj je briga za druge važnija od osobne slave. Mogao bi vam se dogoditi iznenadni financijski dobitak koji bi vam mogao pomoći da krenete na novo i nesebično putovanje na kojem vas očekuju poštenje, rizici i prilike, te će vas osloboditi želje za gomilanjem više 'stvari' kako biste pokazali svoj status.

Bik

Horoskopski znak bik
Shutterstock 


Vaš znak je u ulozi domaćina ove nadasve zanimljive kozmičke veze. Uran je planet 'želim raditi stvari na drugačiji način' i možda ste već osjetili valove te energije, jer su neki od vaši dosadašnjim ćivotnih principa poljuljani od trenutka ulaska Urana ušao u vaš znak 2018., a tu će ostati još do 2025. Jupiter proširuje stvari, pa očekujte da će vaša želja da se prilagodite i uklopite nestati jer će je zamijeniti želja da se vidite i čujete. Novi vi, zabavniji, pošteniji, pustolovniji - sve je to moguće dok prepisujete pravila o tome tko ste bili da biste se prilagodili onome što jeste ili onome što želite biti. Ne radi se samo o vašem izgledu i stavu, već o tome što radite i kako to radite. Prilika kuca na vrata, vi iskoristite priliku da živite svoj san jer nude vam se optimizam, entuzijazam, vjera u sebe.

Blizanci

Horoskopski znak blizanci
Shutterstock 


S Jupiterom i Uranom koji se susreću u vašoj zoni ideja, sjećanja i emocija, vaša intuicija bi mogla biti izuzetno naglašena. Vjerujte svojim instinktima, jer će planet Uran pojačati vaša osjetila. Jupiter i Uran zajedno dovest će vas u bliži i bolji kontakt s vašom pomalo super osjetljivom stranom, pa biste mogli imati neke zapanjujuće snove. Ovo bi također moglo pokrenuti nevjerojatnu ideju za kreativno djelo, možda kratki film snimljen na vašem telefonu ili inovativnu radnju za roman. Također je dobro vrijeme da duboko zaronite u vlastitu psihu kako biste bolje razumjeli sami sebe. Svaka od metoda sagledavanja nove realnosti je dobrodošla, jer sve će to podići optimizam, pogotovo kada Jupiter prijeđe u vaš znak u svibnju, gdje i ostaje narednih godinu dana.

Rak

Horoskopski znak rak
Shutterstock 

Ovo je vaša prilika da ostvarite neke velike snove, na velik i neobičan način. Jupiter i Uran zajedno će se smjestiti u vašoj zoni prijateljstava i ambicija, donoseći tračak sreće i neočekivanog u suradnje i trenutna prijateljstva, uz mogućnost dodavanja novih prijatelja. Pod ovim kozmičkim utjecajem, sreća, energija i druženje s ljudima mogli bi vam pomoći da ostvarite nade koje gajite dugo vremena. Također u prilici ste osloboditi se veza s ljudima koji su vas samo tolerirali, ne i razumjeli ili slavili vaše korake, što bi u konačnici moglo biti najbolje rješenje odnosa za sve uključene. Ambicije vezane uz medije, tehnologiju, putovanja, avanturu, obrazovanje ili pravo sada su posebno naglašene, a jedinstvena ili neobična prilika koja se može pojaviti iz vedra neba mogla bi vas spojiti s novim ljudima ili prilikama koje vrijedi slijediti.


Lav

Horoskopski znak lav
Shutterstock 

Vaša karijera bi mogla izgledati kao da ju je pogodio vihor, sve pod utjecajem sretnog Jupitera i inovativnog Urana. Vjerojatno ćete snažnije osjetiti utjecaj Jupitera i to na polja uspjeha, slave, neočekivanog unapređenja ili povećanja plaće. Jupiter vam daje slobodu i odvažnost da pokrenete vlastiti posao, poduzeće, dok Uran daje prednost samostalnim poduzetnicima koji želi raditi stvari drugačije od svih ostalih. Tehnologija, putovanja, pravo, mediji i rad od kuće, ili zapravo bilo gdje u svijetu, sve su to potencijalne opcije za vas s ovim planetarnim spojem. Moguće je element iznenađenja ali je važan i element odvažnosti za upuštanje u nove prilike.

Djevica

Horoskopski znak djevica
Shutterstock 

Budite pustolovniji, to je poruka iz svemira, jer Jupiter i Uran donose energiju vaše polje putovanja, visokog obrazovanja, medija i duhovnosti. Ovo polje je prirodni dom planeta Jupitera, donosi osjećaj sreće, slobode i želju za većim i izazovnijim životnim iskustvima. Vaš se često smatra praktičnim, logičnim znakom ali sa spontanim Uranom u kombinaciji, z avas će biti manje teško upustite se u nešto što vi inače opisujemo kao rizik. Ne zaboravite, Uran zna gurnuti ljude prije nego što osjete da su spremni. Prilika da naučite više, podučavate više ili učinite nešto ludo što također ima moć ukazivanja u na vaše mega talente, je pred vama. Nova životna filozofija ili želja za povezivanjem, stvaranjem, pisanjem ili objavljivanjem svojih iskustava samo je dio prilika, na vama je da ih prihvatite.

Vaga

Horoskopski znak vaga
Shutterstock 


Vrijeme pod utjecajem Jupitera i Urana, za vas predstavlja priliku za poniranjem u privatnost s fokusom na obveze, financijske scenarije i najintimnije teme vašeg ljubavnog života. Jupiter, planet obilja, mogao bi vas natjerati da poželite više sigurnosti, novca i seksa, dok bi ih Uran, planet iznenađenja, mogao donijeti naizgled niotkuda. Veća stabilnost ili mogućnost pomirenja s nedostatkom stabilnosti u ovim područjima je ono što vam svemir sada može ponuditi. Vjerojatni su i duboki uvidi u vlastite potrebe, želje i želje. Zašto radite stvari koje radite? Uran, planet pobune i revolucije, donosi osobna prosvjetljenja na koje vrijedi obratiti pozornost, stoga razmislite o tome da zagovarate svoja prava umjesto da uvijek glumite diplomata i ugađača ljudima.

Škorpion

Horoskopski znak škorpion
Shutterstock 

Bliski i važni odnosi za vas su sada pod utjecajem Jupitera i Urana. Ako ste sam mogao bi se desiti poznanstvo vrijedno napora, bez obzira što ste pomalo izgubili nadu da ćete pronaći ljubav. Dugogodišnji partner napokon bi je mogao zaprositi, iznenaditi prstenom. Što god da se sada događa vezano uz partnerstvo, očekujte neočekivano. Veza s nekim tko nije vaš uobičajeni tip - prestar, premlad, prečudan - mogla bi potaknuti život u romantično partnerstvo ili poslovnu vezu, koja može biti i početak duge, izuzetne i lijepe veze. Moguće je i spontano putovanje ili kratki bijeg, a sve kako bi se ova veza i dogodila.

Strijelac

Horoskopski znak strijelac
Shutterstock 

Jupiter je vladajući planet vašeg znaka pa je ovaj rijedak susret s neobičnim Uranom u Biku za vas poseban trenutak. Utjecaj ćete osjetiti posebno u polju povezanom s blagostanjem i radnim rutinama, te ćete na tom polju osjetiti više inspiracije, želje za odgvornošću, pomaganjem i predanošću. Slučajni susret mogao bi vam se pokazati vrijednim. U sve to Jupiter dodaje mješavinu sreće, optimizma i duhovnosti koja bi vas mogla odvesti novim putem kako bi umirila vašu ponekad hiperaktivnu dušu i vodila vas prema meditaciji i osobnom prosvjetljenju.

Jarac

Horoskopski znak jarac
Shutterstock 

Budući da Jupiter donosi sreću, a Uran iznenađenja, ovaj odnos vama donosi zanimljive pomake na poljima romantike i kreativnosti. Moguće je neočekivani flert, zaruke, trudnoća. Također, možete osjetiti nadahnuće po pitanju umjetnosti, jer ćete osjetiti lakoću na poljima koja vam se inače čine prezahtjevnim da bi se na njih fokusirali. Ovo je prilika u kojoj možete promijeniti način razmišljanja, te pojačati osjećaj uživanja u zabavi i nesputanosti. Mogli biste podići svoje talente na visoku razinu, jer vam i Uran šaljem osjećaj uvida i inspiracije o vama samima u sadašnjem trenutku, a to će utjecati na pitanja koja se tiču vas na planu individualnosti i inventivnosti.

Vodenjak

Horoskopski znak vodenjak
Shutterstock 

Sve je moguće, od preseljenja, do odlask au inozemstvo, novi stambeni prostor, produbljivanje odnosa i prijateljstva. Sve može biti začinjeno tehnologijom, komunikacijom, te prilikom da svojim znanjem, te posebnošću puno stvari pretvorite u nešto jedinstveno, nečuveno, posebno. Istaknut će se i pitanje odnosa s obitelji i drugim ljudima u vašem životnom okruženju, možda ćete se vratiti u obiteljsku kuću ili će se neki član obitelji neočekivano preseliti s vama. Otkriće iz vaše obiteljske povijesti moglo bi vas oduševiti ili biste mogli naučiti neke iznenađujuće životne lekcije od znatno starijih ili mlađih članova obitelji. Kako se Jupiter povezuje s vašim vladarom, neposlušnim Uranom, glavni cilj je pronaći svoje sretno mjesto, a neka vas ne iznenadi što to može biti ono o kojem nikada niste razmišljali.

Ribe

Horoskopski znak ribe
Shutterstock 


Vaš znak često ima potrebu pustiti stvari da teku, zadržati mir i uklopiti se. Ali pred vama su dani u kojima pod Jupiterom i Uranom postajete glasniji, ponosniji, otvoreniji i spremniji biti drugačiji od inače. Vrijeme je da pronađete svoj glas i svoje ljude. Jupiter i Uran potiču vas da naučite nešto više o temama koje obožavate, a kojima se ne prepuštate, s naglaskom na polje interesa i zabave. Javlja se i glad za učenjem, podučavanjem ili možda putovanjem, ali ne predaleko, jer Jupiter i Uran u ovoj zoni nagovještavaju avanture koje bi se mogle dogoditi gotovo na vašem pragu, zajedno s prilikama koje bi se mogle pojaviti iz vedra neba. Uz više dosjetljivosti i transparentnosti koji su vam sada dostupni, u prilici ste na zabavan i humorističan način reći neke istine, je pred vama su promjene koje ste zaslužili.