Bik je drugi znak zodijaka, simbolizira našu unutarnju snagu i samopoštovanje, što Bikove određuje kao dosljedne pojedince, posebno kada se suoče s izazovima. Bikovi su lojalni, odani i postojani, predani ideji koju su zacrtali, teško odustaju, a s bliskim osobama rado dijele ono što vole.

Njihov je simbol snažan bik, što je simbol i za njihov prirodni osjećaj odlučnosti i njihovu tvrdoglavost. Njihova praktična priroda je naglašena jer njima vlada element Zemlje, što ih čini prizemljenim, marljivim i sposobnim izvršiti zadatak. Kao prvi znak kojim vlada Venera, Bikovi vole uživati i podjednako su ozbiljni po pitanju užitka, hedonizma.

Bik i odnosi

Kada je riječ o prijateljstvima, Bikovi traže ljude koji dijele želju za uživanjem i otvorenu narav. Važno je da se osjećaju ugodno u društvu ljudi u svom životu, a posebno cijene zajednički provedeno vrijeme. Bikovi su u prijateljstvu najkompatibilniji s vodenim znakovima Rakovima i Ribama.

Kada je riječ o izražavanju osjećaja, Bikovi vole biti praktični. Međutim, ako prijeđete njihove granice, lako kreću u stav samoobrane, jer osjećaju duboko, iskreno i može se desiti da stvari shvate osobno. Kao jedan od najsenzualnijih i najpredanijih znakova zodijaka, Bikovi su zaljubljeni u romantiku i očekuju da njihovi partneri budu jednako pouzdani kao i oni. Prioritet im je udobnost i ne smeta im predvidljivost, pa možda i nisu najodvažniji kada je u pitanju planiranje spojeva. Međutim, oni vole uživati u finijim stvarima u životu, te vas mogu iznenaditi poklonom, večerom.

Stabilni i strpljivi zemljani znakovi Djevica i Jarac kompatibilni su s Bikom u ljubavi jer dijele iste vrijednosti kao i Bikovi i bit će uz njih u svakom slučaju.

Bik astro horoskop
Shutterstock 

Bik i posao

Bikovi su izuzetno motivirani kada uživaju u svom poslu, ali da bi dali sve od sebe moraju biti okruženi ljudima s kojima se slažu. Često su perfekcionisti. Biku je novac važan zbog sigurnosti koju donosi. Bikovima najbolje odgovaraju karijere koje će osvijetliti utjecaj planeta Venere, poslove poput bankarstva i financija, politike i drugih vodećih pozicija.

Na Bika je lako računati jer imaju stabilnu prirodu i dosljednost, iako mogu biti svojeglavi, pogotovo ako ih netko pokušava požurivati ili prisiliti da izađu iz njihove zone udobnosti. Bikovi su bića navike i imaju čvrste granice, te isprobavanje novog njima može predstavljati izazov.

Što nam donosi njihova vladavina u 2024.

Bikovi više vole uživati u ugodnom ritmu života nego žuriti. Spontanost nije njihova stvar, ali mogu biti otvoreni za povremeno izlaske iz uobičajene rutine ako ih prijatelj ili draga osoba potakne. Bikovi najbolje odgovaraju ljudima koji s njima mogu uživati u zadovoljstvima koje nudi fizički svijet.

Jedan od darova i lekcija koje nas Bik uči je i posjedovanje vlastite vrijednosti i priznanje koliko smo uistinu vrijedni. Vladavina Bika je vrlo je duhovno vrijeme u kojem se možemo povezati sa svojim vodičima i višim sferama. Bik voli red, strukturu i rutinu, a pod ovom energijom svi ćemo biti potaknuti da malo više prihvatimo ovaj način razmišljanja.

Jedan od darova i lekcija koje nas Bik uči je i posjedovanje vlastite vrijednosti i priznanje koliko smo uistinu vrijedni. Vladavina Bika je i duhovno vrijeme u kojem se možemo povezati s višim sferama. Bik voli red, strukturu i rutinu, a pod ovom energijom svi ćemo biti potaknuti da malo više prihvatimo ovaj način razmišljanja.

Bit ćemo vođeni da stvorimo više reda u našim životima. Također ćemo biti vođeni da procijenimo čime se volimo okružiti i te kada pretjerano uživamo u hedonizmu, jer tako prikrivamo naša nezadovolsjtva ili skrivamo prave osjećaje. Pod ovom energijom, dobro je posvetiti više pažnje našem fizičkom okruženju tetako pružiti priliku za oosbni rast.

Kako prolazimo kroz početak vladavine Bika, mogli bismo osjetiti potrebu za uspostavom rutine, ali i promjenu rutine i pogled na navike koje smo davno usvojili.

Vladavina Bika je vrijeme u godini koje nas poziva da usporimo, presložimo svoj raspored i razmislimo čemu doista želimo posvetiti svoje vrijeme, a vladavina Bika potiče i da pogledamo u smjeru osobnih dugoročnih ciljeva.

Sretan rođendan Bikovi!