Priče o nazivima pojedinog punog Mjeseca kroz godinu i više su nego zanimljive i uvijek uronjene u ritmička ponavljanja vezana uz to doba godine, promjene u prirodi, ponašanja životinja... a naziv ružičasti Mjesec dolazi od plemena sjevernoameričkih Indijanaca koji su puni Mjesec u travnju tako nazivali zbog boje cvijeća koje je cvalo u travnju. Ali to nije jedini naziv, bilježe se i nazivi poput „Mjesec ribe“, „Mjesec koji lomi led" i „Mjesec kad se patke vraćaju".

Puni Mjesec nastaje kada su Sunce i Mjesec na suprotnim stranama Zemlje, što znači da Sunce u potpunosti obasjava Mjesec. Budući da su na suprotnim stranama zodijaka, vrhunac Mjesečevog ciklusa može donijeti energiju napetosti i nelagode dok pokušavate uspostaviti ravnotežu između dvije krajnosti. Kulminacija ciklusa osvjetljava stvari i možete ih vidjeti onakvima kakve jesu, iako su do sada bile skrivene. Ovo je period kada informacije dolaze iz podsvijesti, ali i vanjskih izvora - obratite pažnju na snove i „slučajne“ podudarnosti, kao i na sve što čujete ili pročitate.

Ovogodišnji ružičasti Mjesec dolazi 23. travnja i se opisuje i kroz znak u kojem se nalazi, pa govorimo o punom Mjesecu u Škorpionu, vodenom znaku kojim vladaju intimnost, seksualnost, sjenovito i okultno. Kao horoskopski znak, Škorpion posvećuje veliku pozornost tome kako dijelimo resurse u našim životima i unutar svijeta, s imovinom, investicijama i velikim novcem, zato će za vrijeme ovog punog Mjeseca naglasak biti na uspostavljanju ravnoteže između onoga što dajemo i primanja, te će bit izuzetno važno suočiti se sa svim neravnotežama unutar ovih tema.

Ružičasti puni Mjesec Pink Moon
Shutterstock 

Donosimo pregled utjecaja Ružičastog mjeseca na svaki znak zodijaka.

Ovan

Ovaj puni Mjesec osvjetljava polje odnosa, te podržava one skladne dok kod onih nejasnih bi mogao donijete izazove.

Bik

Bikovima puni Mjesec donosi priliku za donošenje važne odluke vezane za preseljenje, useljenje, zaruke ili vjenčanje. Utjecat će i na poslovna partnerstva.

Blizanci

U fokusu je vaš profesionalni život, jer ovaj puni Mjesec signalizira kraj ili prekretnicu na tom polju. Od gubitka posla donošenja odluke o promjeni istog, sve je moguće.

Rak

Puni Mjesec obasjava polje ljubavi i strasti, kako one romantične, tako i one prema stvarima koje želite još bolje savladati. Vrijeme je za pojačano djelovanje i kreativnost.

Lav

Naglasak je na osjećajima ali i nekretninama, neka vas ne iznenade odluke poput onih vezanih na preseljenje ili renoviranje doma, intenzivna razmišljanja na temu nekretnina općenito.

Djevica

Pun Mjesec će aktivirati vaše polje komunikacija, intelekta i ideja. Iskoristite energiju za pisanje, govor ili marketinške ideje, jer sve to može pomoći pri pri zatvaranju većeg poslovnog pothvata.

Vaga

Ovaj puni Mjesec utječe na vaše polje financija. Moguća je povišica, ali i razmišljanja na temu imetka; neka vas ne iznenadi mogućnost ponude za novi posao.

Škorpion

Puni Mjesec se nalazi u vašem znaku, neka otvorena pitanja dobit će odgovore, postat jasnija. Zato su mogući događaji poput završetaka i značajnih pomaka u nekim od poglavlja života koja će se time i zatvoriti.

Strijelac

Ovaj puni Mjesec bi mogao probuditi osjećaj koji izbjegavate, a to je što donosi suočenje s prošlošću, neriješenim pitanjima, osobnim strahovima. Vrijeme je za suočenje.

Jarac

Od velike važnosti će biti pojedinac ili pojedinci koji će biti od pomoći u ostvarenju vama važnog, velikog cilja, ali jednako tako je moguće i iznenađenje kako neke osobe lako odlaze iz vašeg života.

Vodenjak

Pun Mjesec koji se približava donijet će posebnu energiju vašoj karijeri, ambicijama i javnom priznanju u formi nagrade, promaknuća, ponude za novi posao. Osjećat ćete se odlično.

Ribe

Ovaj puni Mjesec potaknut će vas u želji izlaska iz zone udobnosti. Zagledajte se u točku promjene koja je vezana uz neki dugotrajni projekt ili osobnu situaciju, jer promjena je pred vama.