Netflix je doista neprestano pun iznenađenja pa je tako i sada u javnost stigla vijest da bi na najpopularnijoj streaming platformi mogla stići igrana verzija Scooby-Doo serije.

Navodno se bliži kraj dogovora, ali se i dalje ne zna mnogo informacija. Točni detalji radnje drže se u tajnosti, osim što je poznata činjenica da će se temeljiti na crtanom filmu Hanna-Barbera. Produkciju će preuzeti Warner Bros. Television.

Josh Appelbaum i Scott Rosenberg imaju ulogu pisaca, kao i izvršnih producenata zajedno s Andréom Nemecom i Jeffom Pinknerom, a Greg Berlanti, Sarah Schechter i Leigh London Redman producirat će pod svojom kompanijom Berlanti productions.

Scooby-Doo
Warner Bros / Everett / Profimedia 

Bude li projekt napredovao, to neće biti prvi igrani Scooby-Doo koji je stigao na ekran. Najpoznatiji je film 'Scooby-Doo' koji je izašao 2002. godine i u kojemu su glumili Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard i Linda Cardellini, a Neil Fanning je posudio glas Scoobyju. Film je bio uspješan na blagajnama, zaradivši preko 250 milijuna dolara diljem svijeta. Nastavak s istom postavom, 'Scooby-Doo: Monsters Unleashed', izašao je 2004. godine i zaradio preko 180 milijuna dolara. Bio je tu i igrani TV film 'Scooby-Doo! The Mystery Begins' i njegov nastavak koji su objavljeni 2009. i 2010. godine.

Scooby-Doo
Warner Bros / Mosaic / Atlas Ent / AFP / Profimedia 

Postojao je i širok raspon animiranih projekata o Scooby-Doou tijekom godina, počevši od originalne crtane serije u kasnim 1960-ima. Tijekom godina uslijedile su razne inkarnacije, obuhvaćajući više animiranih serija i filmova. Nedavno je animirani film 'Scoob! Holiday Haunt' trebao biti objavljen na Maxu, ali je odbačen zbog smanjenja budžeta. Trenutno Max emitira animiranu seriju 'Velma', u kojoj Mindy Kaling daje glas članu bande Mystery Inc.