Ponekad se dogodi da društvene mreže iznjedre pitanja koja doista svakoga natjeraju na razmišljanje. Ne događa se previše često, mnogo faktora utječe na to hoće li određena tema postati dovoljno velika da dođe do vašeg računa, ali ono što se posljednjih dana događa na profilima mnogih zanimljivo je spomenuti. I tužno. 

Proteklih nekoliko dana na TikToku nailazimo na videa na kojima žene biraju bi li u šumi radije naletjele na medvjeda ili muškarca. Hipotetski scenarij mnoge je naveo na razmišljanje, a muškarci se pitaju kako je moguće da je gotovo svaka žena odabrala medvjeda. Nažalost, i nije toliko čudno.

Svaka od njih nudi svoje objašnjenje u kojemu smatra medvjeda sigurnijom opcijom, a mnogi muškarci su svoje mišljenje počeli mijenjati tek kada su ih upitali bi li svoju kćer radije ostavili u šumi s medvjedom ili muškarcem.

Sve je započelo s uličnom anketom viralnog TikTok računa 'Screenshot HQ' koja trenutno ima više od 14 milijuna pregleda gdje je od osam žena samo jedna odgovorila da bi radije srela muškarca. Novo pitanje koje je preplavilo društvene mreže naišlo je na gotovo potpunu jednoglasnost među ženama, a vrlo veliku zbunjenost ili ljutnju među muškarcima. I dok se ovo može činiti glupim, zapravo je prilično duboko jer pokazuje koliko malo muškarci razumiju proživljena iskustva žena u svijetu.

Dovoljno je reći da je za žene u ovoj anketi stranac nedvojbena prijetnja, a medvjed netko tko potencijalno ni ne mora napasti ako ga se ne provocira (što su i bili neki od odgovora žena). Zanimljivo je i tužno što, iako će svaka žena vjerojatno teže pobjeći medvjedu, svejedno bira medvjeda. Ali kao što su mnoge žene istaknule, to i nije poanta. Njihova je poanta da je potencijalni ishod napada medvjeda daleko manje strašan od onoga što bi im muškarac mogao učiniti.

Priznajemo, tužno za pročitati.

Koliko su i dalje muškarci na društvenim mrežama iznenađeni odgovorima žena, toliko su žene iznenađene njihovim neshvaćanjem gdje se stvorio veliki jaz između spolova. Kao što su korisnice TikToka zaključile, upravo zato što toliko muškaraca ne razumije zašto bi žene odabrale medvjeda, zato treba sve glasnije i više o tome govoriti.