Za nama su brojna travanjska planetarna kretanja a ugodu vladavine znaka Bika potvrđuje i mladi Mjesec koji dolazi 7. svibnja, i koji donosi umirujuće, ugodne vibracije za kojima su mnogi od nas žudjeli. Mladi Mjesec je uvijek točka osvježenja, resetiranja. Ono što je učinjeno je prošlost, a sada imamo priliku usmjeriti se i usredotočiti na ono što želimo od sljedeće faze.
Ovaj će Mlad Mjesec stići na vrhuncu sezone Bika i ponuditi dobrodošao predah od intenziteta prethodne sezone Ovna. Riječ je o udobnosti, usporavanju i pronalaženju zadovoljstva kroz prepuštanje, a ovaj bi nas mogao potaknuti na mala zadovoljstva, odlaske u restorane, uživanja u ugodnom društvu uz čašu vina... ali i o pitanjima koja će ovaj mladi Mjesec pokrenuti a na kojima ćemo raditi kroz sljedećih šest mjeseci.

Astrologija horoskop zodijak
Shutterstock 

Također, ovaj mladi Mjesec daje vam priliku da odbacite energiju i teme koje vam ne služe. Posljednjih nekoliko tjedana bili su u najmanju ruku intenzivni, a sada je prilika za usredotočiti se na uklanjanje onog što nas usporava, čini nezadovoljnim. 
Savjet dana mladog Mjeseca je da bude otvoreni za novi ciklus, osvijestite što želite, odbacite ono što vas usporava ali bez intelektualiziranja emocija, uz toleranciju prema drugima ali i trenutke udovoljavanja samih sebi, ali s mjerom. Dobar film, ukusan obrok i trenutak uživanja odličan su odabir, jer planeti upozoravaju da su u slučaju nepažnje mogući i veliki troškovi na našem računu.


Ovan

Mladi Mjesec u Biku započet će novi ciklus u vašoj drugoj kući osobnih stvari, vrijednosti i financijske sigurnosti. Možda ćete se osjećati mirnije i stabilnije dok razmišljate o šestomjesečnom lunarnom putovanju. Mjesec bi vam mogao pomoći da manifestirate nešto fizičko u svom životu, poput stjecanja određenog predmeta koji ste željeli. Također biste mogli stabilizirati svoje financijske potrage i resurse. Što god učinili, imajte na umu da može potrajati neko vrijeme. Budite strpljivi dok radite na svojim lunarnim ciljevima.

Bik

Vrijeme je za brigu o sebi tijekom mladog Mjeseca u Biku. Lunarna energija će energizirati vašu prvu kuću identiteta i izgleda. Tijekom sljedećih šest mjeseci možda ćete više eksperimentirati sa svojim stilom i brigom o sebi. Moglo bi biti fantastično vrijeme da pomladite svoju rutinu. Također možete izbaciti staru odjeću kako biste napravili mjesta za nove boje, uzorke i siluete koje odgovaraju vašem trenutnom raspoloženju.

Blizanci

Vaše mentalno zdravlje može biti vaša najveća briga kada mladi mjesec aktivira vašu dvanaestu kuću podsvijesti i duhovnog carstva. Vaš um često juri, ali Mjesec će potaknuti da ga usporite. Od pomoći je i ako svoje misli i planove učinite fizičkijim, poput pisanja u dnevniku ili stvaranja umjetnosti koja predstavlja kako se osjećate.

Rak

Novi prijatelji i veze čekaju. Izgradnja vaše zajednice postat će vaš prioritet broj jedan jer mladi Mjesec u Biku potiče vašu jedanaestu kuću prijateljstva. Stvaranje prijatelja u odrasloj dobi je teško, ali sve je na vašoj strani da sigurno izađete iz svoje zone društvene udobnosti u sljedećih šest mjeseci. Ako to učinite, ovaj bi vas mjesečev ciklus mogao nagraditi novim prijateljima, druženjima i novim perspektivama.

Lav

Nešto fizičko bi moglo predstavljati rezultat za vaš naporan rad jer mladi mjesec u Biku stabilizira vašu desetu kuću postignuća, uspjeha i karijere. Sljedećih šest mjeseci moglo bi dati opipljive rezultate ako budete dosljedni svojim ambicijama i ciljevima. Možda ćete dobiti neku vrstu promaknuća, a moguća je i nagrada. Čak bi moglo biti korisno imati nešto opipljivo za korištenje dok napredujete prema svojim ciljevima.


Djevica

Mladi Mjesec u Biku otvora nova vrata u vašoj devetoj kući putovanja i istraživanja. I dok ste inače dosljedni držati se provjerenog i pravog puta, ovaj Mjesec vas može potaknuti da polako izađete iz svoje zone udobnosti. Mogli biste učiti o stvarima kojima inače ne težite ili otputovati u zemlju koja nije na vašem popisu. Budite otvoreni za istraživanje novih puteva i iskustava kako biste vidjeli što život nudi tijekom ovog mjesečevog ciklusa.


Vaga

Mladi Mjesec u Biku naglašava vašu osmu kuću imovine i dugova. Mjesec će vas potaknuti da razmislite o onome što posjedujete. Sljedećih šest mjeseci mogli bi biti financijski intenzivni jer imate namjeru poboljšati svoj financijski položaj i pismenost. Međutim, to bi također moglo biti razdoblje otvaranja očiju prema onome što bi moglo ili potratiti ili unaprijediti vaš život u cjelini. Mogli biste postati rezerviraniji s vremenom, energijom i emocijama. Usredotočite se na prilike i veze koje dodaju vrijednost vašem životu tijekom ovog ciklusa.


Škorpion

Mladi mjesec u Biku osvjetljava vašu sedmu kuću partnerstva i donosi prilike za nova partnerstava, kako na profesionalnom tako i romantičnom planu. Od posla iz snova do veze koja bi mogla prerasti u ljubav, vrijeme je za nove odnose i suradnje, a na vama je da vjerujete u ono što želite, jer u sljedećih nekoliko mjeseci sve je moguće.


Strijelac

Mladi mjesec u Biku usmjeren je na vašu šestu kuću navika, rutine i posla. Vrijeme je za zdravu rutinu umjesto da jurite kao inače. Lunarna energija može vas potaknuti da usporite, a možda ćete shvatiti da su neke vaše navike ili cjelokupna rutina neodrživi. Vrijeme je da radite na potrebama svog tijela s naglaskom na onima za odmorom, zdravom hranom i stabilnošću tijekom sljedećih šest mjeseci. Rutina će se isplatiti.


Jarac

Radite ono što volite i volite ono što radite. Novi ciklus zabave započet će kada mladi mjesec u Biku pobudi vašu petu kuću zadovoljstva, seksa i romantike. U prilici ste tijekom sljedećih šest mjeseci shvatiti da u životu postoji više od dužnosti i rada. Kao rezultat toga, možete se osjećati kao da ponovno pronalazite sebe. Mogli biste ponovno otkriti tko ste kroz nove i stare hobije, a u fokusu će biti i vaš ljubavni te intimni život.


Vodenjak

Mladi mjesec u Biku utječe na vašu četvrtu kuću temelja i doma. Dom je mjesto kojem se vraćate nakon dugog radnog dana i aktivnog života, zato je važno osvijestiti važnost doma, te potrebu za uređenjem, unošenjem dekoracija i novog namještaja. Vrijeme je za učiniti prostor onakvim kakav će odgovarati vama i vašim potrebama.


Ribe

Mladi Mjesec u Biku potiče vašu treću kuću komunikacije, učenja i pripadanja lokalnoj zajednici. Spremni ste za istraživanja, pisanje, učenje, okretanje stvarima i ljudima iz vaše bliže okoline. Druženja ili zabavni izleti mogli bi vam biti jedna od nezaobilaznih zanimacija sljedećih šest mjeseci, a ukoliko ste dovoljno otvoreni vaš bi život mogao postati bogatiji i raznovrsniji.