Ako ste pročitali knjigu Robinne Lee iz 2017. godine 'The Idea of You', onda ste sigurno jedva čekali dolazak istoimenog filma koji je drugog svibnja stigao na Prime Video.

Režija je pripala Michaelu Showalteru koji je zajedno s Jennifer Westfeldt napisao scenarij, a radnja govori o sofisticiranoj 40-godišnjoj razvedenoj galeristici iz Los Angelesa, Solène Marchand, koja stvara kozmičku vezu s 24-godišnjim članom britanskog boy benda August Moon, Hayesom Campbellom. Svjedočimo električnoj aferi koja putuje svijetom od Cap d'Antibesa do Hamptonsa i Japana.

Hayesa glumi Nicholas Galitzine, zvijezda hit filma 'Red, White & Royal Blue', a Solène Anne Hathaway.

The Idea of You
Imdb 

Ukratko, ona odvede svoju teen kćer na Coachellu nakon što je njezin bivši suprug otkazao dogovor, a tamo upoznaje mlađahnog glazbenika u kojega se na posljetku i zaljubi. Važno je spomenuti da je lik Hayesa Campbella inspiriran likom i djelom Harryja Stylesa i njegovog bivšeg boy benda One Direction, a i činjenicom da ga privlače starije žene. I sama je autorica knjige rekla da je jedan Harryjev video u njoj probudio inspiraciju.

The Idea of You
Imdb 

Neki će reći loša, djetinjasta, sladunjava i nerealna priča, a ipak s druge strane nosi i jaku poruku - da i žene starije od 40 godina imaju pravo na svoje romantično ispunjenje na koji god način. Naglasak je na glavnoj glumici, njezinoj senzualnosti i seksualnosti, a radnja filma daje odnosu drugačiju perspektivu kraja od one koju možemo čitati u knjizi (čitaj: sretniju). 

The Idea of You
Imdb 

Negdje možete pročitati da je film zapravo 'Harry Styles fanfiction majki' kao i da je i sam naglasak na 'poželjnim' majkama koje istražuju nove odnose, gledaju svoje želje i jednostavno ih se doživljava kao ženama, ne samo majkama. Lik glavne glumice je potpuno razvijen lik s postignućima i željama, osobnim stilom, karijerom. Ipak, također vidimo kako potrebe njezina djeteta utječu na izbore koje donosi.

Definitivno film koji je podignuo prašinu i o kojemu će se još neko vrijeme pisati.